Η Κ. Σπυριδάκη για την παράταση των προθεσμιών του Κτηματολογίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024

9:30 π.μ. - Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024
09:07 π.μ. - Τετ, 10/30/2024
Image: Η Κ. Σπυριδάκη για την παράταση των προθεσμιών του Κτηματολογίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή την Επιστολή της Επιτροπής του Κτηματολογίου του Δήμου Ιεράπετρας

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά στη Βουλή την Επιστολή της Επιτροπής του Κτηματολογίου του Δήμου Ιεράπετρας με την οποία αιτείται την παράταση της υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και της κατάθεσης αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου

ΘΕΜΑ: « Επιβεβλημένη η παράταση των προθεσμιών του Κτηματολογίου για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024 »

Κύριε Υπουργέ,

Σας καταθέτω, ως Αναφορά την υπ΄αριθμ. 10263/09.07.2024 Επιστολή της Επιτροπής Κτηματολογίου του Δήμου Ιεράπετρας για παράταση της υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και της κατάθεσης αιτήσεων διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος για τις υπό κτηματογράφηση περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2024.

Σύμφωνα με το συνημμένο έγγραφο, ο Δήμος Ιεράπετρας έχει ακόμη αρκετές αρχικές δηλώσεις οι οποίες δεν έχουν υποβληθεί. Επιπλέον, αρκετοί δημότες και επαγγελματίες κάνουν έκκληση για παράταση των προθεσμιών ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν για τις όποιες διαδικασίες αγοραπωλησίας βρίσκονται σε εξέλιξη, δεδομένου ότι η περιοχή σημειώνει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον. Δεδομένης της πολυπλοκότητας των διαδικασιών, αλλά και της υποστελέχωσης των κτηματολογικών γραφείων προκαλούνται καθυστερήσεις εις βάρος και των διοικούμενων. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Ιεράπετρας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών για την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τον Απρίλιο στην περιοχή.

Δεδομένων όλων των παραπάνω και καθώς δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, κρίνεται επιβεβλημένη η με νομοθετική ρύθμιση παράταση των προθεσμιών του Εθνικού Κτηματολογίου, με στόχο τη διασφάλιση της ορθότητας και της πληρότητας της τελικής κτηματολογικής βάσης.

Παρακαλώ όπως προχωρήσετε στην άμεση εξέταση και επίλυση των εύλογων και δίκαιων αιτημάτων του Δήμου Ιεράπετρας, αλλά και των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, όπως ακριβώς αναφέρονται στη συνημμένη Επιστολή, καθώς και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Η αναφέρουσα Βουλευτής

Αικατερίνη Σπυριδάκη

Βουλευτής Λασιθίου