Η Κ. Σπυριδάκη για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ από το 13% στο 24%

9:27 π.μ. - Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Πέμ, 27/27/2024
Image: Η Κ. Σπυριδάκη για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ από το 13% στο 24%

Αναφορά στη Βουλή της Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου και Τομεάρχη Τουρισμού, κας Κατερίνας Σπυριδάκη

Την έντονη αντίδραση και διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), καθώς και δεκάδων Συλλόγων και Ενώσεων Εστίασης ενόψει της αύξησης του ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24% κατέθεσε με Αναφορά στη Βουλή η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου και Τομεάρχης Τουρισμού, κα Κατερίνα Σπυριδάκη.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Λασιθιώτισα Βουλευτής «η κίνηση της Κυβέρνησης  από 01.07.2024 να αυξήσει τον συντελεστή του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ από 13% που είναι σήμερα στο 24% αντιβαίνει όλων των προεκλογικών της υποσχέσεων (2019 και 2023) και αποτελεί απόδειξη της αφερεγγυότητάς της». Το εν λόγω μέτρο θυμίζει «τα σκληρά χρόνια των μνημονίων» - αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Σύλλογοι και οι Ενώσεις της Εστίασης στην Επιστολή της ΠΟΕΣΕ προς τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Όπως, μάλιστα, αναφέρει και η ΠΟΕΣΕ η εξέλιξη αυτή «εξαθλιώνει οικονομικά τα καταστήματα εστίασης, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αύξηση τιμών που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής».
Κλείνοντας, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λασιθίου, κα Κατερίνα Σπυριδάκη κάλεσε τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με το αίτημα της ΠΟΕΣΕ για τη θέσπιση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην των αλκοολούχων ποτών.