Η ιστορία του «ανίκητου πλοίου της Επανάστασης»

9:37 π.μ. - Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021
09:03 π.μ. - Τρί, 23/37/2021
Image: Η ιστορία του «ανίκητου πλοίου της Επανάστασης»

Η συμμετοχή της Ιεράπετρας στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Με την ταινία «Το ανίκητο πλοίο της Επανάστασης» της Ελένης Βλάσση, το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας» και το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης», συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Ελλάδα 2021"

Το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards» και το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», προβάλλεται ήδη στο ημερολόγιο δράσεων και εκδηλώσεων της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση με τη συμμετοχή του ντοκιμαντέρ «Το ανίκητο πλοίο της Επανάστασης», της σκηνοθέτιδας και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ, Ελένης Βλάσση.

«Το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», θα είναι αφιερωμένο στην σύγχρονη Ελληνική ιστορία «Στα 200 χρόνια Ελλάδα», με στόχο να τιμήσουμε την ιστορία μας και τους ανθρώπους μας, που με τους αγώνες τους καθόρισαν την σύγχρονη εποχή», αναφέρει η κ Ελένη Βλάσση.

Στην Τελετή έναρξης θα προβληθεί η ταινία «Το ανίκητο πλοίο της Επανάστασης». Μια ταινία που αναδεικνύει μια πραγματική ιστορία, με φόντο την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και την Σύγχρονη Ελλάδα, τον Φιλελληνισμό, τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης έναντι των φυσικών και τεχνητών αντιξοοτήτων, στα πλαίσια δύο παράλληλων ιστοριών, που εξελίσσονται την εποχή της Ελληνικής Επανάστασης και της Σύγχρονης Εποχής, ώστε να αναδειχθεί στο πλατύ κοινό, η παγκόσμια πρωτοπορία ανθρώπων, που διαμόρφωσαν στην Ελλάδα τη χαραυγή της σύγχρονης επιστήμης και του ρόλου του πρωτοπόρου μοντέρνου ανθρώπου σε αυτήν. Αντιμετωπίζοντας μία αυτοκρατορία με μοναδικό όπλο την πίστη στο μέλλον του ανθρώπου και την διάνοια του. Με αφορμή το αφιέρωμα αυτό, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελένη Βλάσση, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό ζωγραφικής – φωτογραφίας – ποίησης που θα αφορά την επανάσταση του 1821, μέσα από τα μάτια του Γεραπετρίτικου, του Ελληνικού και του παγκόσμιου κοινού, του Διεθνούς Φεστιβάλ.

«Μικροί, μεγάλοι από όλες τις χώρες του κόσμου, καλούνται να μας δείξουν το ταλέντο τους, μέσα από τη δημιουργικότητα και τη γνώση τους για την ιστορία των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση του 1821. Ζωγραφική στο χέρι, ζωγραφική ηλεκτρονικά, ζωγραφική με κάθε τρόπο! Ο καθένας από εμάς κρύβει μέσα του έναν μικρό Καλλιτέχνη και άλλωστε, η ζωγραφική είναι ένας μοναδικός τρόπος να παρατηρεί και ν’ αντιλαμβάνεται κανείς τα πάντα στη ζωή. Οι ποιητές με ένα σάλεμα ψυχής και έμπνευσης, με αρμονία και ρυθμό θα αναπτύξουν το ποιητικό τους δημιούργημα, που, όπως λέει ο Αριστοτέλης θα οδηγήσει τους ανθρώπους στην αρετή», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ Βλάσση.

Το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards» και το «2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης & Awards», συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2021» και θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά 7 – 21 Αυγούστου 2021, στο κανάλι της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ www.festivalierapetra.gr . Εάν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και δια ζώσης στις ίδιες ημερομηνίες.

«Μέχρι να ξαναβρεθούμε δια ζώσης όλοι μαζί στις σκοτεινές αίθουσες και στους θερινούς κινηματογράφους, μέχρι να ανοίξουμε τα μικρόφωνα στην σκηνή ξανά, κρατώντας συντροφιά στο σινεφίλ κοινό μας, συνεχίζουμε στη νέα ψηφιακή εποχή. Κι όπως ο ψηφιακός κόσμος δεν έχει σύνορα, ούτε γεωγραφικούς αποκλεισμούς, θα έρθουμε πάλι κοντά με χιλιάδες ανθρώπους, με την πολυπολιτισμική ψηφιακή κοινωνία χιλιάδων θεατών με Online προβολές 230 Ελληνικών, Ευρωπαϊκών, Διεθνών ντοκιμαντέρ και 100 ταινιών μικρού & μεγάλου μήκους, (υλικό διαθέσιμο όλο το 24ωρο και καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ), μέσα από το κανάλι της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ, www.festivalierapetra.gr. Στα φετινά Φεστιβάλ θα αξιοποιήσουμε πιο προσωποκεντρικά τα διαδικτυακά μας κανάλια, ως ασπίδα προστασίας, από την λαιμητόμο λαιμαργία του Covid-19», προσθέτει η κ. Βλάσση.

Το «8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας & Awards», είναι αφιερωμένο στην «Υγεία και στο Ασφαλιστικό Σύστημα». Στην Τελετή Έναρξης, θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ «Η Πανδημία», της σκηνοθέτιδας Ελένης Βλάσση. Οι εκδηλώσεις και οι προβολές των δύο Φεστιβάλ, θα επεκταθούν έως το Δεκέμβριο 2021.

Με αφορμή την συμμετοχή των Φεστιβάλ στο ημερολόγιο των εκδηλώσεων και δράσεων «Ελλάδα 2021», η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Ελένη Βλάσση δήλωσε ότι: «Είναι μεγάλη τιμή για τα δύο Φεστιβάλ της Ιεράπετρας, που ως πολιτιστικοί φορείς συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ελλάδα 1821 – 2021». Επί τη ευκαιρία της Εθνικής επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, είναι χρέος μας, να σεβόμαστε την ιστορία μας, να τιμάμε τους ανθρώπους μας, να αναδεικνύουμε την χώρα μας και να σχεδιάζουμε το μέλλον μας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμμετέχετε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων και δράσεων των Φεστιβάλ για τον εορτασμό της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση. Αποστείλετε τις ζωγραφιές, τις φωτογραφίες και τα ποιήματα σας στο e-mail του Φεστιβάλ αλλά και ταχυδρομικώς, αναδεικνύοντας τα επιτεύγματα μας, τις δυνατότητες μας, τους αγώνες και τις αγωνίες μας, την δύναμη και την αδυναμία μας. Ξετυλίξτε το κουβάρι που συνδέει το 1821 με την σύγχρονη εποχή και που συνδέει την ιστορία με το 2021».

-

Στοιχεία επικοινωνίας για τον διαγωνισμό.

E-mail: info@festivalierapetra.gr

Διεύθυνση: Στρατηγού Σαμουήλ 22, 72200, Ιεράπετρα, Κρήτης

Τηλ. επικοινωνίας: 6948541393