Η Ιεράπετρα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

11:34 π.μ. - Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024
11:09 π.μ. - Τρί, 24/34/2024
Image: Η Ιεράπετρα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις- Στον Ηχώ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γ.Χατζάκης

«Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ξεκίνησαν το Σάββατο από το Μακρύ Γιαλό με τα μηνύματα του κόσμου να δείχνουν ότι ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες γιορτές», είπε ο κ. Χατζάκης. Την Παρασκευή 27/9 στις 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Τουρισμού στο χώρο του λιμανιού από το Φρούριο Καλές μέχρι το ρολόι.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και φεστιβάλ φαγητού ώστε να μπορέσουν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα και κρασιά και να έρθουν πιο κοντά στην Κρητική κουλτούρα και φιλοξενία. Την εκδήλωση προσφέρουν ο Δήμος Ιεράπετρας, η Περιφέρεια Κρήτης, και ο Σύλλογος Καφέ-Εστίασης της πόλης.

Σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία της περιοχής, θα υπάρχουν λεωφορεία τα οποία θα παρκάρουν στο παραλιακό γυμναστήριο της πόλης ώστε να μπορέσουν οι τουρίστες να περπατήσουν στην πόλη μας και να την γνωρίσουν καλύτερα. Η επιδίωξη είναι να έρθουν οι τουρίστες πιο κοντά στις δικές μας γεύσεις καθώς είναι διαφορετικό να δοκιμάζεις κάτι από ένα σεφ σε ένα ξενοδοχείο και τελείως διαφορετικό να το φτιάχνει μία γυναίκα του χωριού, συμπλήρωσε ο κος Χατζάκης. Στα πλαίσια των εορτασμών, υπάρχει μία διοργάνωση πεζοπορίας, με τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29/9. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μία από τις τέσσερις βόλτες οι οποίες θα καταλήξουν σε παραδοσιακά καφενεία.

Σε ερώτηση της κα Τσαγκαράκη για τον πενταετή προγραμματισμό, στον οποίο είχε αναφερθεί ο κος Χατζάκης σε προηγούμενη συνέντευξη, ώστε να αναδειχθεί το τουριστικό μας προϊόν, ο Αντιδήμαρχος είπε ότι έχουν συμφωνηθεί τα πάντα και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η διαδικασία για να γίνει η υπογραφή της σύμβασης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να τα έχουμε αρχές του επόμενου χρόνου και έτσι θα μπορέσουν να σχεδιάσουν με καλύτερο τρόπο τις δράσεις που θα γίνουν την επόμενη χρονιά. Στο σημείο αυτό ο κος Χατζάκης μας ενημέρωσε ότι χθες είχαν μία τηλεδιάσκεψη με το «Δίκτυο Ναπολεόντειων Πόλεων» οι οποίοι δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν τόσο σε τεχνογνωσία όσο και στο να λάβουμε χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Συνεχίζοντας, είπε ότι υπάρχουν πολλές κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Ιεράπετρας. Για αρχή, θα πρέπει όλες οι πληροφορίες τουριστικής προβολής να ενωθούν και να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη ιστοσελίδα ενημέρωσης των επισκεπτών για όλα τα αξιοθέατα. Ο στόχος είναι να προβληθεί η Ιεράπετρα ως «εφαλτήριο» της Ανατολικής Κρήτης και της ομορφιάς της.

hxonews

Κλείνοντας, ο κ. Χατζάκης αναφέρθηκε στην φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Όπως είπε, το χαρακτηριστικό των τελευταίων ετών, λόγω της ακρίβειας στην Ευρώπη, είναι ότι το «μπάτζετ» των επισκεπτών είναι περιορισμένο. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ότι η φετινή χρονιά ξεκίνησε πολύ δειλά καθώς υπήρχαν μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές και παρ’ όλους τους περιορισμούς, η φετινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία κανονική σεζόν.