Η Γερμανία αντίθετη σε κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο

8:12 π.μ. - Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022
08:03 π.μ. - Τρί, 08/12/2022
Image: Η Γερμανία αντίθετη σε κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να εξασφαλίσει τον ενεργειακό της εφοδιασμό χωρίς εισαγωγές από τη Ρωσία

Δήλωσε ότι «η Ευρώπη σκόπιμα άφησε έξω από τις κυρώσεις τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό. Δεν υπάρχει επί του παρόντος κανένας άλλος τρόπος διασφάλισης του ενεργειακού εφοδιασμού στην Ευρώπη για παραγωγή θερμότητας, για μεταφορά, ηλεκτρική ενέργεια και παροχή βιομηχανίας».

Ανέφερε ακόμα πως «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει ήδη αναπτύξει εναλλακτικές λύσεις για την ενέργεια της Ρωσίας με εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ωστόσο πρόσθεσε πως «αυτό δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Γι’ αυτό η απόφασή μας να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες των εμπορικών εταιρειών στον ενεργειακό τομέα με τη Ρωσία ήταν σκόπιμη».

Ο υπουργός Οικονομικών της Ουγγαρίας Μιχάλι Βάργκα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν θα υποστηρίξει κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια. Σε ένα βίντεο στο Facebook που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, μίλησε για τη σημαντική ζημιά που είχαν στην οικονομία της οι υπάρχουσες κυρώσεις στη Ρωσία. Δήλωσε ότι «όσοι ζητούν την επέκταση των κυρώσεων θέλουν ο ουγγρικός λαός να πληρώσει το τίμημα του πολέμου».

imerodromos.gr