Η ΕΛΜΕ Λασιθίου για τις καταγγελίες περί νομιμότητας της σύστασης του Δ.Σ

9:08 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
09:06 π.μ. - Παρ, 14/08/2024
Image: Η ΕΛΜΕ Λασιθίου για τις καταγγελίες περί νομιμότητας της σύστασης του Δ.Σ

Στη σχετική καταγγελία προέβη η παράταξη της ΔΑΚΕ

Με αφορμή την καταγγελία της ΔΑΚΕ σχετικά με τη νομιμότητα της σύστασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου η διοίκηση της ένωσης σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Την Πέμπτη 13 Ιουνίου του 2024 συνεκλήθη έκτακτο μονοθεματικό ΔΣ διαδικτυακά, με θέμα την καταγγελία της ΔΑΚΕ περί μη νομιμότητας της σύστασης του ΔΣ λόγω της εκλογής σε αυτό συναδέλφου αναπληρωτή. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ένα εκ των εκλεγμένων μελών της ΔΑΚΕ, απευθυνόμενο προς το ΔΣ, ενημέρωσε περί της πρόθεσης της παράταξής του να κινηθεί νομικά και συγκεκριμένα να καταθέσει αγωγή εναντίον του νεοσύστατου ΔΣ. Στη συνέχεια προχώρησε σε έναν άτυπο εκβιασμό, απειλώντας πως μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε σε κίνδυνο την λειτουργία της ΕΛΜΕ Λασιθίου, καθότι όπως χαρακτηριστικά είπε «μετά την κατάθεση της αγωγής η ΕΛΜΕ μπαίνει στον πάγο». Έθεσε μάλιστα ονομαστικά τον εκλεγμένο συνάδελφο αναπληρωτή προ των ευθυνών του. Το ίδιο ζήτημα είχε τεθεί στην Πρόεδρο του ΔΣ από τη δικηγόρο της ΔΑΚΕ προ λίγων ωρών.

1) Υπενθυμίζουμε πως ο ίδιος συνάδελφος αναπληρωτής ήταν μέλος του προηγούμενου Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λασιθίου επι δύο χρόνια, με το προεδρείο να ανήκει στη ΔΑΚΕ που τώρα τον καταγγέλλει.

2) Υπενθυμίζουμε πως η ΟΛΜΕ (της οποίας μέλος αποτελεί η ΕΛΜΕ Λασιθίου) με συγκεκριμένες αποφάσεις (16ο συνέδριο) καθορίζει ρητά πως οι αναπληρωτές/τριες έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

3) Υπενθυμίζουμε πως σύσσωμος ο κλάδος έχει ως κύριο και πάγιο αίτημα την εξίσωση μόνιμων και αναπληρωτών.

4) Υπενθυμίζουμε πως το όλο θέμα ανακινήθηκε μετά την απόφαση της παράταξης του συναδέλφου να μην στηρίξει την ΔΑΚΕ σε θέσεις του προεδρείου.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου αποφάσισε να ζητήσει από την ΟΛΜΕ να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τις κινήσεις της ΔΑΚΕ Λασιθίου. Η λειτουργία του σωματείου δεν μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο από μια τοπική παράταξη που αποτελεί θλιβερή εξαίρεση πανελλαδικά.

Καλούμε όλους/ες τους/ις συναδέλφους/ισσες σε εγρήγορση".