Η εκπαιδευτική ρομποτική και η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ανατολής στο πρόγραμμα «CODESKILLS 4ROBOTICS»

11:44 π.μ. - Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Τρί, 09/44/2021
Image: Η εκπαιδευτική ρομποτική και η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ανατολής στο πρόγραμμα «CODESKILLS 4ROBOTICS»

Η Διευθύντρια Εμμ. Δασκαλάκη στον Ηχώ 99,8 για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα και τις κτιριακές ανάγκες του σχολείου

Το γραφείο ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετέχει στο Erasmus+ KA201 πρόγραμμα με τίτλο “CODESKILLS4ROBOTICS – Promoting Coding & STEM Skills through Robotics: Supporting Primary Schools to Develop Inclusive Digital Strategies for All”, μαζί με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Emphasys Center από την Κύπρο, τον εκπαιδευτικό οργανισμό Hansigland από τη Σουηδία και την εταιρεία LifelongLearningPlatform από το Βέλγιο.

Σκοπός του έργου είναι η σχεδίαση και η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος εκπαίδευσης με στόχο την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής και των απαραίτητων εννοιών προγραμματισμού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα αποτελέσματα του παραπάνω έργου αναμένεται να ενισχύσουν την ικανότητα των μαθητών στην ανάπτυξη αναλυτικής σκέψης για την επίλυση προβλημάτων, καλλιεργώντας παράλληλα δεξιότητες όπως η εφευρετικότητα και η συνεργασία.

Την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021, ολοκληρώθηκε η φάση πιλοτικής εφαρμογής σε όλες τις χώρες. Στην Ελλάδα η πιλοτική πραγματοποιήθηκε σε δύο Δημοτικά Σχολεία στην Αττική και σε πέντε Δ.Σ στην Κρήτη. Πρόκειται για το 3ο και 11ο Δ.Σ. Αμαρουσίου, 19ο και 12ο ΔΣ Ηρακλείου, Δ.Σ. Νέας Ανατολής Ιεράπετρας, Δ.Σ. Ταυρωνίτη Χανίων και Δ.Σ. Πλακιά Ρεθύμνου.

Η Δ/ντρια του Δημοτικού Σχολείου Νέας Ανατολής κα Εμμανουέλα Δασκαλάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 για το ενδιαφέρον που έδειξαν οι μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες δημιουργικότητας, να συνδυάσουν τις γνώσεις από διάφορα μαθήματα αλλά και να μπουν στον κόσμο της ρομποτικής συνδυάζοντας μάθηση, σκέψη, πρακτική εκπαίδευση.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος : http://codeskills4robotics.eu/

Η κα Δασκαλάκη αναφέρθηκε στη συνέχεια και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου όπου φοιτούν 81 μαθητές, στην πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει, στις δυσκολίες της τηλεκπαίδευσης αλλά και στην αναγκαιότητα να γίνουν κτιριακές παρεμβάσεις βελτιώσεις όπου απαιτείται. Ευχαρίστησε τέλος τους εκπαιδευτικούς, τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τη σχολική επιτροπή και τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη συνεργασία.