Η ΕΑΣ Ιεράπετρας για την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

11:18 π.μ. - Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
11:07 π.μ. - Πέμ, 29/18/2021
Image: Η ΕΑΣ Ιεράπετρας για την κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Καλούν τους αγρότες της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Παρασκευής 30 Ιουλίου, ώρα 10 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο

Δεν χρειάζεται να γίνεις προφήτης, όταν όλα όσα έχουν ειπωθεί από αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, περί κατάργησης ή συγχώνευσης αχρείαστων νοσοκομείων, ουσιαστικά "φωτογραφίζει" το νοσοκομείο Ιεράπετρας. Τις συνέπειες τις ζούμε εδώ και καιρό και χειροτερεύουν καθημερινά.

Ιδιαίτερα το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ήταν στο στόχαστρο για κλείσιμο την περίοδο 2010-2014. Μόνο οι μαζικές αντιδράσεις των Γεραπετριτών μπόρεσαν να το εμποδίσουν.

Σήμερα, αντί να υπάρξει γενναία ενίσχυση με προσωπικό και πόρους του Δημόσιου Συστήματος Υγείας για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, η κυβέρνηση επιλέγει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες μεταφέροντας προσωπικό από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, αλλά και να διαλύσει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας.

Αυτό συνέβη και στο ΓΝ – ΚΥ Ιεράπετρας, με την υποχρεωτική μετακίνηση για 3 μήνες ειδικευμένου ιατρού αναισθησιολόγου, από το νοσοκομείο της πόλης στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, χωρίς συνεννόηση, χωρίς αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, χωρίς καμία προοπτική επίλυσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει επιτέλους τις μονάδες υγείας του Νομού και να σταματήσει κάθε σκέψη για κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας. Η πανδημία δεν τέλειωσε και δεν αντιμετωπίζεται χωρίς γενναία ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, οι αγρότες της περιοχής μας απαιτούν γενναία στήριξη του νοσοκομείου Ιεράπετρας, ενάντια σε κάθε κίνηση απαξίωσης, συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του.

Καλούμε τους αγρότες της Περιοχής μας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Παρασκευής 30 Ιουλίου, ώρα 10 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο.