Η απάντηση των Αστυνομικών Λασιθίου για το περιστατικό με τη μάσκα στον Άγιο Νικόλαο

7:29 π.μ. - Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021
07:02 π.μ. - Παρ, 05/29/2021
Image: Η απάντηση των Αστυνομικών Λασιθίου για το περιστατικό με τη μάσκα στον Άγιο Νικόλαο

Ιδιοκτήτης καταστήματος αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου - Λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η ανακοίνωση της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου:

«Σχετικά με το σημερινό περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα 04-02-2021 πρωινές ώρες, στην πόλη του Αγίου Νικολάου πλησίον της μαρίνας, θέλουμε να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας για την όπως πάντα επαγγελματική συμπεριφορά τους.

Η πόλη του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται στα «κόκκινα» τις τελευταίες ημέρες, όσον αφορά το επιδημιολογικό φορτίο και όλοι έχουμε κοινωνική και ηθική υποχρέωση να τηρούμε τα μέτρα πρόληψης διασποράς του ιού. Εφόσον λοιπόν κάποιος δεν ενεργεί ως κοινωνικά ή ηθικά υπεύθυνος ώστε να τα τηρήσει, οφείλει να το πράξει δε, αφού η παραβίαση των μέτρων διώκονται ΚΑΙ ποινικά. Ακόμη, η άρνηση ελέγχου σε αστυνομικούς που νόμιμα επιχειρούν να ελέγξουν κάποιον συνιστά απείθεια.

Όλοι μας οφείλουμε να σεβαστούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις υποδείξεις των αρμοδίων. Δεν είναι ώρα διαξιφισμών και εντάσεων, ειδικά τώρα που βλέπουμε ανθρώπους μας στο Λασίθι, να «φεύγουν» λόγω κορωνοϊού. Δυστυχώς ως αστυνομία έχουμε αναλάβει ΑΚΟΜΗ έναν άχαρο ρόλο που δεν είναι αρμοδιότητά μας, όπως πάρα πολλά άλλωστε και ζητάμε την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ των πολιτών. Άλλωστε, όπως πολλάκις έχουνε αποδείξει οι αστυνομικοί του Λασιθίου, η συνεργασία με τους πολίτες και ο επαγγελματισμός τους είναι δεδομένος.

Τέλος, θα θυμίσουμε στην κα. Ραχήλ ΜΑΚΡΗ, αν και δεν θα έπρεπε, ότι στις πολιτισμένες και δημοκρατικές κοινωνίες που ζούμε υπάρχουν κάποια δερματόδετα (συνήθως) πολυσέλιδα συγγράμματα τα οποία ονομάζονται ΝΟΜΟΙ, και πρέπει να τους τηρούμε για να ζούμε αρμονικά ο ένας με τον άλλον. Οπότε να αναφέρουμε:

Για τους χαρακτηρισμούς που αναφέρει δημόσια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος των αστυνομικών «χούντα αλήτες δολοφόνοι» σας παραπέμπουμε στο προηγούμενο εδάφιο.

Για το βίντεο και τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την περιγραφή της σχετικά με «κλοτσιές» και «αλύπητα χτυπήματα μέχρι λιποθυμίας», είναι εμφανώς ψευδή, συκοφαντικά και αποτελούν ποινικές πράξεις για τις οποίες οι συνάδελφοί μας επιφυλάσσονται.

Για το «Απαιτούμε την καθαίρεση των αστυνομικών και του διευθυντή», καταλαβαίνουμε τη νοσταλγία σας και την άνευ στοιχείων («χουντική» θα έλεγε κανείς καχύποπτος) καθαίρεσή τους, αλλά υπάρχουν αρμόδια όργανα και διαδικασίες να τους ελέγξουν, ΑΝ χρειαστεί…

Συνεπώς για όλα τα παραπάνω, η κα. Ραχήλ ΜΑΚΡΗ οφείλει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ στους αστυνομικούς, οι οποίοι για ένα χρόνο τώρα, έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά το κομμάτι πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού, ΧΩΡΙΣ αναγνώριση, ΧΩΡΙΣ ανταμοιβή, ΧΩΡΙΣ άδειες, ΧΩΡΙΣ ρεπό και ΚΑΝΕΝΑ κίνητρο. Αντίθετα μετράμε μόνο αστυνομικούς νοσούντες και θύματα!»

φωτογραφία αρχείου