Η απάντηση του Αντιδημάρχου σχετικά με το κλάδεμα δέντρων στην Επισκοπή Ιεράπετρας

2:36 μ.μ. - Τρίτη, 11 Μαΐου 2021
02:05 μ.μ. - Τρί, 11/36/2021
Image: Η απάντηση του Αντιδημάρχου σχετικά με το κλάδεμα δέντρων στην Επισκοπή Ιεράπετρας

Τι απαντά ο Αντιδήμαρχος Συντήρησης Συγκοινωνιακών Κτηριακών και Η/Μ Έργων του Δήμου Ιεράπετρας, Εμμ. Γεωργαλάκης

Ως Αντιδήμαρχος Συντήρησης Συγκοινωνιακών Κτηριακών και Η/Μ Έργων του Δήμου Ιεράπετρας αισθάνομαι την υποχρέωση να απαντήσω σε δημοσίευμα αναφορικά με το κλάδεμα δέντρων στην Επισκοπή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στην αρχή του έτους και ύστερα από υποδείξεις της Υπηρεσίας, προβήκαμε σε διαδικασίες κλαδέματος στην συγκεκριμένη περιοχή με μοναδικό μας στόχο να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας από κίνδυνο τραυματισμού τους.

Μέγιστο μέλημά μας εξακολουθεί και είναι η ασφάλεια των δημοτών, γι ΄αυτό και όταν διαπιστώνεται ότι η μεγάλη ανάπτυξη των δέντρων ελλοχεύει κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών κατά την πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες.

θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η απόφαση παίρνεται υπηρεσιακά, με σοβαρότητα και με αίσθημα ευθύνης για την προστασία των πολιτών καθώς δεν θα προχωρούσαμε ποτέ σκοπίμως σε καμία αισθητική υποβάθμιση του Δήμου.

Κάποιοι πιθανότατα να ενοχλούνται που στον Δήμο μας συντελείται μεγάλη πρόοδος. Όμως θα συνεχίσουμε να προχωρούμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε λόγω της έλλειψης προσωπικού και των επιπτώσεων της πανδημίας, στη συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, στη φύτευση παρτεριών και στον ευπρεπισμό του Δήμου. Αποσκοπούμε σε ένα ομορφότερο και περισσότερο «πράσινο» Δήμο.

Ο Αντιδήμαρχος

Εμμανουήλ Γεωργαλάκης