Η απάντηση Μπινιχάκη περί απαράδεκτης συμπεριφοράς στην πρόεδρο του Καβουσίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

12:57 μ.μ. - Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022
12:02 μ.μ. - Παρ, 11/57/2022
Image: Η απάντηση Μπινιχάκη περί απαράδεκτης συμπεριφοράς στην πρόεδρο του Καβουσίου στη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Τι δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος τους Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας

Τη δική του άποψη για όσα έγιναν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών όρων για τουριστική επένδυση στο Καβούσι, κατέθεσε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης. Μετά μάλιστα και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε σε προηγούμενη συνέντευξη στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος της ΤΚ.Κ. κα Μαρία Χαλκιαδάκη για το ότι δεν της επιτράπηκε στο δημοτικό συμβούλιο να μεταφέρει τις απόψεις τους (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). Όπως είπε ο κ. Μπινιχάκης υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί , υπάρχουν κανονισμοί και αυτούς ακολουθεί ως πρόεδρος. Επί της διαδικασίας και αναφορικά με το αίτημα για αναβολή της συζήτησης του θέματος ενημερώθηκε και η πρόεδρος της Τ.Κ. Παρόλα αυτά η ίδια επιθυμούσε να παρέμβει σε χρόνο εκτός διαδικασίας. Η κα Χαλκιαδάκη πάντως μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα πρέπει από εκεί και πέρα να τονιστεί ότι στο τοπικό συμβούλιο στάλθηκε το κείμενο της μελέτης από τις 3 Φεβρουαρίου αλλά όταν έγινε η συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν είχαν συνεδριάσει ως Τ.Σ. ενώ οι ημερομηνίες τρέχουν και πιέζουν. Αλλά και το έγγραφο για αναβολή δεν προέκυψε από συνεδρίαση του Τ.Σ.. Σε κάθε περίπτωση δόθηκε η δυνατότητα στο Τοπικό Συμβούλιο να καταθέσει τις προτάσεις τους ως την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου αυτές να συμπεριληφθούν στην απόφαση του Δ.Σ. . Θα περιμέναμε να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου αντ΄αυτού η συνεδρίαση θα γίνει τη Δευτέρα, επεσήμανε ο κ. Μπινιχάκης.

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Δ.Σ. τοποθετήθηκε για το θέμα της νήσου Χρυσής , την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, την εισήγηση της Επιτροπής εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράσης και στα σημεία στα οποία υπάρχει διαφωνία, τις επαφές και τις τηλεδιασκέψεις, εκφράζοντας την άποψη ότι το νησί θα πρέπει να προστατευτεί, θα πρέπει όμως να είναι επισκέψιμο, με κάποιους όρους , κάποιους περιορισμούς όπως η μη πρόσβαση στο κεδροδάσος.

Να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κ. Μπινιχάκης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής υγείας ενώ στην επιτροπή επίλυσης φορολογικός διαφορών εκλέχθηκε πρόεδρος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Ματζαράκης από την παράταξη «Ενότητα – Συνεργασία – Ανάπτυξη για την Ιεράπετρά μας».