Η ανάδειξη της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας: Τα συμπεράσματα από την παρουσίαση της μελέτης

1:51 μ.μ. - Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022
01:05 μ.μ. - Δευ, 16/51/2022
Image: Η ανάδειξη της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας: Τα συμπεράσματα από την παρουσίαση της μελέτης

Ο Γιώργος Σωμαράκης από την ΑμΚΕ «Ιεράπετρα 35ος Παράλληλος» μιλά στον Ηχώ 99,8

H παρουσίαση της μελέτης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας έγινε το Σάββατο από την Α.μΚ.Ε «Ιεράπετρα 35ος Παράλληλος» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον Δήμο Ιεράπετρας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο «Καλές Πρακτικές Ανάδειξης του Πολιτιστικού Αποθέματος, Μελέτη περίπτωσης η πόλη της Ιεράπετρας» από την ΑμΚΕ «Ιεράπετρα 35ος Παράλληλος» αλλά και η μελέτη για τις Στρατηγικές ανάδειξης της παλιάς πόλης της Ιεράπετρας – Κάτω Μεράς – Πορίσματα ερευνών της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με εισηγήτρια την κα Αμαλία Κωτσάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας και Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο πρόεδρος της ΑμΚΕ κ. Γιώργος Σωμαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 αναλύοντας τα στοιχεία που προέκυψαν ενώ στη συνέχεια έκανε αναφορά στη σημερινή εσπερίδα για την παρουσίαση του εικονικού ψηφιακού μουσείου της ιστορίας του θερμοκηπίου στην Ιεράπετρα που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στις 7.00 μ.μ.

-

Δείτε εδώ όλη την παρουσίαση της μελέτης για την ανάδειξη της παλιάς πόλης: