Γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό ετοιμάζει ο Δήμος Ιεράπετρας

9:30 π.μ. - Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Πέμ, 19/30/2020
Image: Γραμμή ενημέρωσης και ψυχολογικής υποστήριξης για τον κορωνοϊό ετοιμάζει ο Δήμος Ιεράπετρας

Πάνω από 500 οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» στην Ιεράπετρα

Πάνω από 500 είναι τα άτομα στο δήμο Ιεράπετρας που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που υλοποιείται από το Ν.Π. ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ Δήμου Ιεράπετρας. Το προσωπικό λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού και επισκέπτονται σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους ωφελούμενους του προγράμματος, παρέχοντας τους υπηρεσίες υγείας ή ότι άλλο χρειαστούν πχ αιμοληψία σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των γιατρών, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ κ. Μαρία Σακαδάκη.

Πρόσθεσε ότι στη διάθεση του κοινού είναι το τηλέφωνο 28420 27488 προκειμένου να επικοινωνούν και να ενημερώνονται σχετικά. Σύντομα ο Δήμος θα διαθέσει 3 γραμμές στο κοινό για ενημέρωση σχετικά με τον κορωνοϊό αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη.

Η κα Σακκαδάκη είπε ακόμη ότι σε λειτουργία είναι το πρόγραμμα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ωστόσο ελάχιστος είναι ο αριθμός που προσέρχεται αυτή την περίοδο καθώς οι περισσότεροι ηλικιωμένοι θέλουν για προληπτικούς λόγους να μένουν σπίτι τους.

Σε ότι αφορά παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι κλειστοί ωστόσο το προσωπικό εργάζεται εκ περιτροπής για να γίνονται σειρά από απαιτούμενες εργασίες, οι μάγειρες να μαγειρεύουν για τους ωφελούμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», να γίνουν καθαρισμοί εντός και εκτός των δομών και ότι άλλο χρειαστεί.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Σακαδάκη: