Γράβαρης: Έρχεται ο θάνατος του εμποράκου

12:51 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020
12:11 μ.μ. - Τετ, 18/51/2020
Image: Γράβαρης: Έρχεται ο θάνατος του εμποράκου

Ο Επιστημονικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ Διονύσης Γράβαρης και καθηγητής οικονομικών στο Πάντειο πανεπιστήμιο μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο Επιστημονικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ κ. Διονύσης Γράβαρης καθηγητής οικονομικών στο Πάντειο πανεπιστήμιο φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 και την εκπομπή Όλα στη Φόρα με τον Νίκο Δασκαλάκη δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης που διαμορφώνεται στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων που λαμβάνονται για τη μη διασπορά.

O κ. Γράβαρης βλέπει όπως είπε ευθανασία των μικρών επιχειρήσεων αντί πολιτικής στήριξης και αναδιάρθρωσης ενώ η οικονομία είναι δια σωληνωμένη από την πολιτική που ακολουθείται μοιάζει σαν να κάνει οικονομία στο οξυγόνο . Αυτό γίνεται φανερό από τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα ,και φυσικά ούτε λόγος γίνεται για τις δημόσιες επενδύσεις.

Από τις έρευνες του ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων (ΙΜΕ ) φαίνεται ότι μια στις τέσσερις επιχειρήσεις δεν θα ανοίξει το επόμενο διάστημα και είναι πολύ πιθανό και εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας και του δεύτερου lockdown η εικόνα να έχει επιδεινωθεί.