Γουλιδάκης: Χάνονται οι μετοχές των επενδυτών της Παγκρήτιας εάν δεν τις μετατρέψουν μέχρι αύριο σε μετοχές της Attica Bank

1:21 μ.μ. - Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2024
01:09 μ.μ. - Τρί, 03/21/2024
Image: Γουλιδάκης: Χάνονται οι μετοχές των επενδυτών της Παγκρήτιας εάν δεν τις μετατρέψουν μέχρι αύριο σε μετοχές της Attica Bank

Δείτε γιατί

Λόγω της συγχώνευσης της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica Bank υπήρξαν κάποιες αλλαγές οι οποίες αφορούν τις μετοχές που έχουν πολίτες στην Παγκρήτια Τράπεζα. Το θέμα ανέδειξε ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, Οικονομολόγος, ο οποίος μίλησε στον Ηχώ 99,8 ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες που έχουν μετοχές στην συγκεκριμένη τράπεζα και να μη χαθούν οι μετοχές τους και κατ’ επέκταση τα χρήματα που είχαν επενδύσει ώστε να τις αγοράσουν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γουλιδάκης, υπάρχει μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της τράπεζας από τις 21/8 η οποία αναφέρει ότι όσοι έχουν μετοχές στην Παγκρήτια  θα πρέπει να αποταθούν στην τράπεζα είτε μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας είτε μέσω των υποκαταστημάτων ώστε να ενημερωθούν για το πως μπορούν να μετατρέψουν τις μετοχές που κατέχουν στην τράπεζα και να μη χαθούν με την συγχώνευση. Για να μετατρέψει κάποιος τις μετοχές του, θα πρέπει να έχει πάνω από 34,23 αφού αυτή είναι η αντίστοιχη αξία της μετοχής στην Παγκρήτια για μία μετοχή της Attica Bank. Αυτή η ανάρτηση μπορεί να υπάρχει αλλά δεν την έχει δει κανείς αφού δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη ενημέρωση από την τράπεζα προς τους κατόχους μετοχών. Ο κ. Γουλιδάκης ενημερώθηκε από κάποιες σελίδες στο διαδίκτυο και αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα για να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Η καταληκτική ημερομηνία για όσους κατέχουν μετοχές στην Παγκρήτια Τράπεζα και θέλουν να τις μετατρέψουν σε μετοχές της Attica Bank είναι αύριο 4/9. Η ανακοίνωση αναφέρει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν προβεί σε αυτή τη διαδικασία μέχρι αύριο δεν θα έχει το δικαίωμα να του παραδοθούν οι μετοχές του ούτε να ασκεί τα μετοχικά του δικαιώματα. Στην ουσία δηλαδή χάνει κάθε δικαίωμα πάνω σε αυτές τις μετοχές.

Ο κ. Γουλιδάκης μίλησε με άλλους μετόχους και από όσο γνωρίζει δεν ενημερώθηκε κανένας ούτε με e-mail ούτε με κάποια επιστολή. Δεν γνωρίζει εάν κάποιοι μέτοχοι ενημερώθηκαν προφορικά καθώς όπως έμαθε χθες οι υπάλληλοι έχουν λίστες με τα ονόματα των πολιτών που έχουν μετοχές. Τον κ. Γουλιδάκη, ο οποίος κατέχει επίσης κάποιες μετοχές μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν τον είχε ενημερώσει κανείς.

Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι αύριο ώστε να μην χάσουν τις μετοχές τους. Εάν κάποιος έχει πάνω από 34 μετοχές πρέπει αρχικά να καλέσει την τράπεζα και να το επιβεβαιώσει. Στην συνέχεια, για να μετατραπούν οι μετοχές θα πρέπει να έχει τον ειδικό κωδικό Σ.Α.Τ. (Κωδικό Αριθμό Μερίδας Επενδυτή στο Σύστημα Άυλων Τίτλων). Όσοι επενδυτές έχουν αυτό τον κωδικό μπορούν να πάνε σήμερα και να μετατρέψουν τις μετοχές που έχουν στην Παγκρήτια Τράπεζα σε μετοχές της Attica Bank. Όσοι δεν έχουν αυτό τον κωδικό θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί έγκαιρα από την τράπεζα με οποιονδήποτε τρόπο(μέσω e-mail, τηλεφώνου, ραδιοφώνου) ώστε να έχουν τον χρόνο να τον βγάλουν και να μη χαθεί καμία ευκαιρία να μετατραπούν οι μετοχές, αναφέρει ο κ. Γουλιδάκης. Βέβαια, ακόμα και εάν γίνει η μετατροπή, οι επενδυτές χάνουν τα μισά τους χρήματα.

Κλείνοντας, ο κ. Γουλιδάκης ανέφερε ότι θα ήθελε να υπάρξει αντίλογος και ενημέρωση από την τράπεζα καθώς αυτές οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με υγιή επιχειρηματικότητα.