Γουλιδάκης: Πως θα γίνεται χωρίς πρόστιμο η μετακίνηση εργατών γης σε αγροτικές περιοχές

10:17 π.μ. - Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Δευ, 23/17/2020
Image: Γουλιδάκης: Πως θα γίνεται χωρίς πρόστιμο η μετακίνηση εργατών γης σε αγροτικές περιοχές

Στόχος η ενημέρωση πριν την επιβολή προστίμων σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Χρήσιμες συμβουλές και διευκρινίσεις σχετικά με τα έγγραφα μετακίνησης δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις χωρίς λόγο και στόχος σήμερα πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων είναι η ενημέρωση και η αποφυγή επιβολής του προστίμου των 150 ευρώ για όσους άσκοπα μετακινούνται. Από αύριο όμως όσοι μετακινούνται άσκοπα ή χωρίς έγγραφα θα τους επιβάλλεται το προβλεπόμενο πρόστιμο. Υπάρχει συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες , υγειονομικό, νοσοκομεία, Αστυνομία Λιμενικό, Πυροσβεστική με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση του θέματος και εφαρμογή των μέτρων με βάση πάντα και το υφιστάμενο προσωπικό στις υπηρεσίες.

Ως προς τα μέτρα τώρα ο κ. Γουλιδάκης είπε:

-Ειδικότερα σε ότι αφορά στη μετακίνηση εργατών γης, απαγορεύεται η μετακίνηση σε καρότσες οχημάτων. Εάν ένας επαγγελματίας ή παραγωγός έχει 3 εργάτες που δεν έχουν δικό τους μέσο μετακίνησης θα πρέπει να κάνει τρία δρομολόγια για να τους μεταφέρουν στο χωράφι ή πχ το συσκευαστήριο. Επίσης οι εργάτες γης θα πρέπει να έχουν συμπληρωμένη την ειδική φόρμα μετακίνησης που θα πρέπει να υπογράψει ο εργοδότης.

- Εάν ένας πολίτης θέλει να βγει έξω για σωματική άσκηση, να κάνει βόλτα το σκύλο του, να πάει για ψώνια, να επισκεφθεί τους γονείς του θα πρέπει κάθε φορά να συμπληρώνει διαφορετικό έγγραφο ή να στέλνει διαφορετικό μήνυμα.

- Στη μετακίνηση με όχημα επιτρέπεται ο οδηγός και ένας συνοδηγός. Θα υπάρχει κατανόηση σε περίπτωση που αποδεδειγμένα πχ για λόγους υγείας χρειάζεται να είναι και τρίτο άτομο στο όχημα.

- Ως προς τις συντάξεις η καταβολή γίνεται ηλεκτρονικά. Στα ΑΤΜ των τραπεζών η τήρηση των μέτρων αποστάσεων επαφίεται και στην συνείδηση των πολιτών για την προστασία όλων μας. Καλό θα είναι μετά από τη συναλλαγή να γίνεται και ο καθαρισμός των χεριών και να τηρούνται τα ατομικά μέτρα υγιεινής.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και στο κομμάτι της υγείας λέγοντας πως ως Περιφέρεια φρόντισαν να γίνει προμήθεια σε μάσκες που διανέμονται κατάλληλα. Στον νομό Λασιθίου έχουν ήδη διατεθεί και συνεχίζεται η προσπάθεια για 6.000 μάσκες με έμφαση σε δομές υγείας, Βοήθεια στο Σπίτι και θα γίνει προσπάθεια να διατεθούν σε δημοπρατήρια, συσκευαστήρια και αλλού. Υπάρχει συνεργασία με τις δομές υγείας για κάλυψη αναγκών και σε άλλο υγειονομικό υλικό. Επίσης από το νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει ζητηθεί ένα κοντέινερ και εκτιμάται ότι το αίτημα το συντομότερο δυνατόν θα ικανοποιηθεί.