Γουλιδάκης: Να ενισχυθεί άμεσα ο αγρότης για να μείνει στο χωράφι να παράξει

11:27 π.μ. - Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Τετ, 01/27/2020
Image: Γουλιδάκης: Να ενισχυθεί άμεσα ο αγρότης για να μείνει στο χωράφι να παράξει

Δεν πρέπει να σταματήσει ο ανεφοδιασμός της αγοράς με ποιοτικά κηπευτικά δηλώνει αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Την αναγκαιότητα να στηριχτεί άμεσα ο παραγωγός που πλήττεται από τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού τόνισε σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Όπως ανέφερε ο παραγωγός βλέπει τα προϊόντα του απούλητα και όσα πωλούνται είναι σε πολύ χαμηλές τιμές κάτι που καθιστά ασύμφορη την καλλιέργεια. Από την άλλη όμως θα πρέπει να μείνει στο χωράφι, να μην ξεπατώσει έτσι ώστε να υπάρχουν τρόφιμα για να εφοδιάζεται η αγορά. Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να δει άμεσα το θέμα , να συνεχίσει την παραγωγή ο αγρότης, ενισχύοντάς τον όμως ώστε να μπορέσει να καλύψεις τις ανάγκες της οικογένειας του, τα έξοδα καλλιέργειας να πληρώσει τους εργάτες. Το πως θα ενισχυθεί πχ άμεση αποζημίωση για απόσυρση , στρεμματική αποζημίωση ή άλλο τρόπο αυτό θα πρέπει να το εξετάσει η κυβέρνηση.

Παραγωγοί Λαϊκών Αγορών

Επίσης η κυβέρνηση θα πρέπει να δει το θέμα με τους παραγωγούς λαϊκών αγορών που δεν μπορούν να δραστηριοποιηθούν εκτός της περιφέρειάς τους και δεν γίνονται δεκτοί σε λαϊκές της Αθήνας. Μέσω των λαϊκών θα μπορούσαν να διοχετευτούν ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές και να υπάρξει και ένα εισόδημα για τον παραγωγό, τόνισε ο κ. Γουλιδάκης.

Ανθοπαραγωγοί

Εν συνεχεία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ανθοπαραγωγούς οι οποίοι εντάσσονται στους ΚΑΔ και τα μέτρα για τον κορωνοϊό οπότε σε πρώτη φάση θα λάβουν ένα ποσό , θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα μέτρα για πάγωμα χρεών, ασφαλιστικών εισφορών, τα μέτρα για τις επιταγές, έκπτωση ενοικίου κλπ.

Όλα αυτά καθώς και άλλες προτάσεις θα κατατεθούν στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει της επόμενες ημέρες με τον Υπουργό , κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ακολουθεί συνέντευξη: