Γουλιδάκης: Η ενασχόλησή μου με τα κοινά θα έχει συνέχεια

12:50 μ.μ. - Τρίτη, 31 Μαΐου 2022
12:05 μ.μ. - Τρί, 31/50/2022
Image: Γουλιδάκης: Η ενασχόλησή μου με τα κοινά θα έχει συνέχεια

Η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του

Για τις προθέσεις του αναφορικά με τη συμμετοχή του στις επερχόμενες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Λασιθίου. Η θητεία του οποίου λήγει σήμερα και αναμένεται άμεσα  η  ανακοίνωση των αποφάσεων του Περιφερειάρχη κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Ο κ. Γουλιδάκης είπε  ότι έχει θέσει υποψηφιότητα για υποψήφιος Βουλευτής στις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αναμένει τις εξελίξεις. Αν δεν έχει την ευκαιρία επιλογής για την υποψηφιότητά του ως Βουλευτής Λασιθίου, συνεχίζει με την περιφέρεια όπου εκλέγεται εδώ και 3 θητείες ως περιφερειακός σύμβουλος και από τη θέση  του αντιπεριφερειάρχη τα τελευταία χρόνια. Χωρίς όμως να αποκλείει τις δημοτικές εκλογές.  

Στη συνέχεια ο κ. Γουλιδάκης αναφέρθηκε στο θέμα των δασικών χαρτών λέγοντας ότι  το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανακοίνωσε  ότι χορηγείται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών για 45 ημέρες. Η παράταση αφορά στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν εντός του 2021 για τους οποίους η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων εκπνέει στις 31 Μαΐου. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αντιρρήσεων είναι η 15η Ιουλίου 2022.

Τέλος έκανε αναφορά στη νήσο Χρυσή σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι η Επιτροπή εφαρμογής και παρακολούθησης του σχεδίου δράσης για τη Χρυσή ενεργεί με βάση το ΦΕΚ,  η  προσπάθεια για την προστασία του νησιού είναι συλλογική, ανεξάρτητα εάν στις περισσότερες συνεδριάσεις εκπροσώπηση από τον Δήμο Ιεράπετρας  δεν υπάρχει. Σχολίασε την ανανέωση της θητείας  της διοικήτριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κας Μαρίας Κοζυράκη  εκτιμώντας ότι η παραμονή της κρίθηκε από πολλούς παράγοντες και όχι μόνο για τη στάση της απέναντι στην διαχείριση του νησιού  και ανεξάρτητα από το πως κάποιοι αντιλαμβάνονται την εφαρμογή του νόμου. Σημείωσε ότι είναι θετικό στοιχείο η παραμονή της. Και κλείνοντας είπε ότι δεν έχουν αρθεί οι προϋποθέσεις για να αρθεί η αναστολή της επισκεψημότητας για τη Χρυσή.

Ακούστε εδώ τον κ. Γουλιδάκη