Γουλιδάκης: Γιατί πάρθηκε η απόφαση διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας

10:54 π.μ. - Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
10:04 π.μ. - Τετ, 01/54/2020
Image: Γουλιδάκης: Γιατί πάρθηκε η απόφαση διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Ο χώρος δεν έχει άδεια λειτουργίας και είναι ακατάλληλος να στηρίξει τους τρόφιμους εν μέσω κορωνοϊού, δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Για την απόφαση διακοπής λειτουργίας του Γηροκομείου Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης . Όπως είπε η απόφαση πάρθηκε με βάση όσα αναφέρονται σε σχετική νομοθεσία που ισχύει από το 2007. Σχετικοί έλεγχοι είχαν γίνει εδώ και καιρό από τις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Το Γηροκομείο δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας. Επιπλέον ο χώρος που στεγάζεται τώρα η δομή δεν είναι κατάλληλος καθώς θα πρέπει να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις πχ πόσα άτομα επιτρέπονται ανα τετραγωνικό μέτρο , ο αριθμός των τουαλετών κ.α.

Πλέον σε όλα αυτά, ήρθε και προστέθηκε και το θέμα της προστασίας των τροφίμων από την πανδημία του κορωνοϊού και των μέτρων που προβλέπει η κυβέρνηση για τη λειτουργία τέτοιων δομών.

Ο Σύλλογος σύμφωνα με την απόφαση μπορεί να καταθέσει ένσταση και παράλληλα δίνεται ένα περιθώριο 60 ημερών ώστε να μετακινηθούν οι ηλικιωμένοι σε ανθρώπους του κοντινού τους οικογενειακού περιβάλλοντος ή ακόμα και σε δομές για την τρίτη ηλικία που υπάρχουν στο νησί.

Ως προς τους εργαζόμενους, εάν ο σύλλογος μπορεί να ενταχθεί στα μέτρα για τον κορωνοϊό σύμφωνα με ΚΑΔ τότε θα μπορέσουν και εκείνοι, οι εργαζόμενοι , να ενταχθούν στα μέτρα που προβλέπονται για τους υπαλλήλους που χάνουν την εργασία τους. είμαστε στη διάθεσή τους να βοηθήσουμε και σε κάθε περίπτωση όλα θα είναι διαφορετικά όταν θα ολοκληρωθεί το έργο ανακαίνισης του Ορφανουδάκειου Γηροκομείου, τόνισε ο κ. Γουλιδάκης.

Ακολουθεί συνέντευξη: