Γουλιδάκης για τραγωδία στην Αγιά Φωτιά: Να ιεραρχηθούν σωστά τα επικίνδυνα σημεία και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις

12:17 μ.μ. - Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2022
12:11 μ.μ. - Τρί, 01/17/2022
Image: Γουλιδάκης για τραγωδία στην Αγιά Φωτιά: Να ιεραρχηθούν σωστά τα επικίνδυνα σημεία και να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις

Όλοι έχουμε ευθύνες - Τι δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στην Αγιά Φωτιά όπου έχασε τη ζωή της μια 47χρονη γυναίκα που διέμενε σε τουριστικό κατάλυμα της περιοχής το οποίο καταπλακώθηκε παό πτώση βράχου, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου επι σειρά ετών υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

Έκανε μια αναδρομή σε τραγικά γεγονότα που βίωσε παλαιότερα η Ιεράπετρα από έντονα καιρικά φαινόμενα, όταν για παράδειγμα είχαμε κατολίσθηση στο φράγμα Μπραμιανών όταν αυτό κατασκευαζόταν με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 5 άτομα ή μια άλλη περίπτωση όταν μια γυναίκα πνίγηκε από πλημμύρες στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Τώρα το τραγικό περιστατικό στην Αγιά Φωτιά. Όλα αυτά, είπε θα πρέπει να μας προβληματίσουν ως πολιτεία στο σύνολό της για το εάν έχουμε προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες να αλλάξουν πράγματα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Να δούμε πώς γίνεται η χάραξη των δρόμων, εάν σεβόμαστε το περιβάλλον, εάν χτίζουμε ένα οίκημα για εμάς ή για τουριστικούς λόγους λαμβάνοντας υπόψη τη φύση, η εάν εκχερσώνουμε λαμβάνοντας και πάλι υπόψη τη φύση. Η γεωμορφία της Κρήτης , το ανάγλυφο της έχουν και τουριστικό και δομικό ενδιαφέρον.

Ξέρουμε όμως που και ποια προβλήματα υπάρχουν. Οι υπηρεσίες αδειοδοτούν με βάση τη νομοθεσία αλλά ξέρουμε ότι υπάρχουν και τα «παράθυρα». Όπως επίσης και αστοχίες σε δημόσια έργα. Υπήρχαν και υπάρχουν σημεία που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων όπως έγινε στο Καλό Χωριό ή αυτές που πρέπει να γίνουν στον διαδημοτικό δρόμο Μύρτος - Τέρτσα. Οι δε παραλίες μας, έχουν αλλάξει στην πορεία των χρόνων και βράχια σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν στη θάλασσα.

Είναι μια ρευστή κατάσταση. Και ένα βασικό ερώτημα είναι τι πολιτική βούληση υπάρχει για να αλλάξει όλο αυτό, τι χρήματα δίνονται πχ στην περιφέρεια για παρεμβάσεις και πόσο προσωπικό έχουν οι υπηρεσίες, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Γουλιδάκης.