Γουλιδάκης για πλειστηριασμούς: Προσοχή στους απατεώνες που εμφανίζονται ως σωτήρες

11:12 π.μ. - Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023
11:02 π.μ. - Δευ, 13/12/2023
Image: Γουλιδάκης για πλειστηριασμούς: Προσοχή στους απατεώνες που εμφανίζονται ως σωτήρες

Οικονομική ανάλυση για τους πλειστηριασμούς από τον οικονομολόγο Γ. Γουλιδάκη

Αναφορικά με τα funds , τα κόκκινα δάνεια, τους δανειολήπτες, τους πλειστηριασμούς μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο οικονομολόγος Γιάννης Γουλιδάκης, περιφερειακός σύμβουλος. Όπως είπε, η απόφαση του Αρείου Πάγους ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία ακόμα και για εκείνους που διαχειρίζονται τα δάνεια. Τα νέα βέβαια είναι ευχάριστα για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων, δυσάρεστα για τους δανειολήπτες. Η απόφαση φαίνεται να νομιμοποιεί τα «αρπαχτικά κοράκια».

Ερώτημα προκύπτει ως προς το, κάτω από ποιες καταστάσεις, κινήθηκε η όλη διαδικασία με τέτοιες γρήγορες ταχύτητες. Αυτή η σπουδή είναι περίεργη. Χωρίς να κρίνεται η απόφαση του Αρείου Πάγου, είπε ο κ Γουλιδάκης.

Προσθέτοντας ότι, περίπου 150.000 ακίνητα όπως φαίνεται μπαίνουν στο στόχαστρο. Όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η αδυναμία αποπληρωμής σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι πραγματική, μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και μνημονίων. Σε κάθε περίπτωση το πράσινο φως στις διαχειρίστριες εταιρείες δόθηκε. Από εκεί και πέρα ήδη υπάρχουν αντιδράσεις για τις εξελίξεις αυτές και από πολιτικής πλευράς μένει να δούμε πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση. Αν πχ θα λάβει μέτρα αναστολής ή αν θα δημιουργηθούν τα εργαλεία εκείνα ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να αγοράζει το ακίνητό του ξανά ή αν θα προστατευθεί με κάποιο τρόπο η πρώτη κατοικία.

Μένει να δούμε τις αντιδράσεις από πλευράς κυβέρνησης καθώς εξάλλου είναι οι πρώτες ημέρες μετά την απόφαση, είπε μεταξύ άλλων προτρέποντας τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί που θα απευθυνθούν προκειμένου να αναζητήσουν λύση στο πρόβλημά τους, στο δάνειό τους, για να μην πέσουν σε παγίδες.