Γουλιδάκης: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Παγκρήτια Τράπεζα

10:02 π.μ. - Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2024
10:09 π.μ. - Τετ, 04/02/2024
Image: Γουλιδάκης: Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Παγκρήτια Τράπεζα

Η παγκρήτια σώζει την Attica Bank

Λόγω της μεγάλης αναστάτωσης που προκάλεσε η χθεσινή δημοσίευση του Ηχώ 99,8 σχετικά με τις μετοχές της Παγκρήτιας Τράπεζας οι οποίες χάνονται εάν δεν μετατραπούν σε μετοχές της Attica Bank, ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, Οικονομολόγος, μίλησε ξανά στον αέρα της εκπομπής όπου ξεκαθάρισε ότι οι καταθέσεις των πολιτών δεν κινδυνεύουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Γουλιδάκης, σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μπορεί να γίνει η μετατροπή των μετοχών καθώς από αύριο 5/9 οι δύο τράπεζες θα είναι συγχωνευμένες.

Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό καθώς η κυβέρνηση ουσιαστικά επέβαλε στην Παγκρήτια να σώσει την Attica Bank. Ωστόσο, η Παγκρήτια Τράπεζα θα έπρεπε να είχε ενημερώσει άμεσα τους κατόχους μετοχών ώστε να μην χαθεί καμία μετοχή. Επιπλέον, μία δίκαιη σχέση για τους Κρητικούς που έχουν βάλει μερίδες στην Παγκρήτια Τράπεζα θα έπρεπε να είναι 1 μετοχή προς 9. Με την σχέση 1 προς 34,23 χάνονται τεράστια ποσά αφού ουσιαστικά χάνεται το 75 με 80% των μετοχών, συμπλήρωσε ο κ. Γουλιδάκης. Όσοι έχουν τον ειδικό κωδικό Σ.Α.Τ μπορούν να μετατρέψουν τις μετοχές τους, όσοι δεν τον έχουν θα χάσουν το 100% των μετοχών. Όσων αφορά τις καταθέσεις, ο κ. Γουλιδάκης τόνισε ξανά ότι δεν κινδυνεύουν.

Κλείνοντας, κάλεσε τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και το γραφείο τύπου της Παγκρήτιας Τράπεζας να ενημερώσουν τον κόσμο καθώς όλη αυτή η κατάσταση είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη προς την τράπεζα.