Γουίμπλετον: Με Τιαφό ο Τσιτσιπάς και στο βάθος Τζόκοβιτς - με Ρους η Σάκκαρη

12:48 μ.μ. - Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
12:06 μ.μ. - Παρ, 25/48/2021
Image: Γουίμπλετον: Με Τιαφό ο Τσιτσιπάς και στο βάθος Τζόκοβιτς - με Ρους η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τστσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Φράνσις Τιαφό(Νο56) στον πρώτο γύρο του Wimbledon, ενώ βρίσκεται στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Το εμπόδιο της Αράντσα Ρους (Νο84) απ' την Ολλανδία θα πρέπει να περάσει η Μαρία Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του Wimbledon τον πάντα επικίνδυνο και απρόβλεπτο Αμερικανό, Φράνσις Τιαφό, Νο56 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ενώ βρίσκεται στο ίδιο μισό του ταμπλό με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Εφόσον προκριθεί, ο 22χρονος Έλληνας θα βρει στον 2ο γύρο, τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Βάσεκ Πόσπισιλ και τον Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα. Στον 3ο γύρο, ο Στέφανος έχει πιθανό αντίπαλο τον ντεφορμέ, αλλά αναμφισβήτητα ποιοτικό, Κάρεν Χατσάνοφ. Άλεξ Ντε Μινόρ και Ντάνιελ Έβανς, δυο σπεσιαλίστες στο γρασίδι δηλαδή, είναι οι πιο πιθανοί αντίπαλοι του Τσιτσιπά στον 4ο γύρο.

Στα προημιτελικά, ο Νο3 του ταμπλό διασταυρώνεται με τον ημιφιναλίστ του 2019 στο Λονδίνο, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

Ο Ισπανός βέβαια, στο bracket του έχει και τους Σαποβάλοφ, Οπέλκα και Μπασιλασβίλι. Στο ταμπλό του Μπαουτίστα βρίσκεται και ο Άντι Μάρεϊ, που στον 1ο γύρο θα παίξει κόντρα στο Νο24 της διοργάνωσης, Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Όσον αφορά το Νο1 του ταμπλό, Νόβακ Τζόκοβιτς, η κληρωτίδα του έπαιξε όμορφο παιχνίδι. Ούτε… παραγγελία να την είχε την κλήρωση. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι επειδή έχει πιο βατή κλήρωση από τον Τσιτσιπά. Παρ’ όλα αυτά, η κλήρωσή του είναι σίγουρα καλή. Στον 1ο γύρο θα παίξει με τον νεαρό Βρετανό, Τζακ Ντρέιπερ, που παίζει στο τουρνουά με Wild Card. Στον 2ο γύρο θα συναντήσει έναν εκ των Κέβιν Άντερσον και Τόμας Μπάριος (Q).

Στον 3ο γύρο ο Νόλε έχει πιθανό αντίπαλο τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, ενώ στον 4ο γύρο, πιθανότατα θα βρει έναν εκ των Γκαέλ Μονφίς και Κριστιάν Γκαρίν. Με τον Αντρέι Ρούμπλεφ διασταυρώνεται στα προημιτελικά ο Σέρβος, πριν από μια πιθανή μάχη με τον Στέφανο Τσιτσιπά στην τελική “4αδα” του θεσμού.

Δυνατά ματς 1ου γύρου

Τζόκοβιτς (1) vs Ντρέιπερ (WC)

Τσιτσιπάς (3) vs Τιαφό

Μπασιλασβίλι (24) vs Μάρεϊ (WC)

Ουμπέρ (21) vs Κύργιος

Φέντερερ (6) vs Μαναρινό

Ντιμιτρόφ (18) vs Βερντάσκο

Έβανς – Φελισιάνο Λόπεζ

Πιθανοί προημιτελικοί

Τζόκοβιτς – Ρούμπλεφ

Τσιτσιπάς – Μπαουτίστα Αγούτ

Ζβέρεφ – Μπερετίνι

Μεντβέντεφ – Μπερετίνι

Με την Αράντσα Ρους η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο του Wimbledon την Ολλανδή, Αράντσα Ρους, η οποία βρίσκεται στο Νο 67 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρίσκεται στην ίδια πλευρά με την Αρίνα Σαμπαλένκα και την Ίγκα Σβιόντεκ. Απ' την άλλη πλευρά του ταμπλό βρίσκονται η Σερένα Γουίλιαμας και η Άσλεϊ Μπάρτι.

dikaiologitika.gr