Γκάγκα – Ανεμβολίαστοι και άνω των 60 ετών οι διασωληνωμένοι

9:47 π.μ. - Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021
09:12 π.μ. - Δευ, 20/47/2021
Image: Γκάγκα – Ανεμβολίαστοι και άνω των 60 ετών οι διασωληνωμένοι

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επανέλαβε πως η Κυβέρνηση αύξησε σε μεγάλο αριθμό τις ΜΕΘ COVID, προκειμένου να θωρακίσει το ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία κορωνοϊού

Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα περιέχει στοιχεία που είναι γνωστά στους ειδικούς, δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, χαρακτηρίζοντας ωστόσο απίθανο να είχε περιέλθει εις γνώση του Πρωθυπουργού.

Αναφερόμενη στα μέτρα κατά της πανδημίας στη διάρκεια των εορτών, κατά την οποία ο κίνδυνος συγχρωτισμού είναι αυξημένος, η κ. Γκάγκα είπε πως έγιναν συστάσεις στους πολίτες και ότι η υποχρεωτικότητα μπήκε για αυτούς που ταξιδεύουν. «Είναι σημαντικό να ελεγχόμαστε», είπε αναφερόμενη στα τεστ ανίχνευσης του κοροναϊού, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους γύρω μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους διασωληνωμένους που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οι άνω των 60 ετών και οι ανεμβολίαστοι.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας επανέλαβε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως η Κυβέρνηση αύξησε σε μεγάλο αριθμό τις ΜΕΘ COVID, προκειμένου να θωρακίσει το ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία κοροναϊού.

Τέλος, συνέστησε προσοχή σε όλους κατά την περίοδο των εορτών και ζήτησε από όσους έχουν συμπτώματα να πηγαίνουν εγκαίρως σε νοσοκομείο.

in.gr