Γιώργος Λάνθιμος: Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις υποψηφιότητες

10:29 π.μ. - Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
10:01 π.μ. - Τετ, 23/29/2019
Image: Γιώργος Λάνθιμος: Είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις υποψηφιότητες

Οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα σκηνοθέτη για τις 10 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε η ταινία «Ευνοούμενη» στα φετινά Όσκαρ

Ο Γιώργος Λάνθιμος… πλέει σε πελάγη ευτυχίας και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού είναι έτοιμος να γράψει ιστορία στα βραβεία Όσκαρ! «Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία που τίμησε την “Ευνοούμενη” (“The Favourite”) τόσο γενναιόδωρα σήμερα». Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Λάνθιμος, σύμφωνα με το Entertainment Weekly, για τις 10 υποψηφιότητες που συγκέντρωσε η ταινία του στα φετινά Όσκαρ.
 
«Έχοντας νιώσει κάπως σαν εξωτερικός παρατηρητής που κοιτάζει μέσα, είμαι πραγματικά ευγνώμων για τις υποψηφιότητες. Είναι μία ουσιαστική τιμή για όλους όσοι εμπλέκονται στη δημιουργία της “Ευνοούμενης”, τους ταλαντούχους συνεργάτες και το απίστευτο καστ, με επικεφαλής τις Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν» πρόσθεσε ο Έλληνας σκηνοθέτης. Υπενθυμίζεται ότι η «Ευνοούμενη» (“The Favourite”) του Γ. Λάνθιμου πέρασε πραγματικά σαν.. τυφώνας από τις υποψηφιότητες των βραβείων Oscars και ετοιμάζεται για… μεγάλα πράγματα!
 
Η ταινία είναι υποψήφια στις κατηγορίες:
 
Καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, καλλιτεχνικής διεύθυνσης, φωτογραφίας, καλύτερου μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, κοστουμιών, α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα β’ γυναικείου ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις.
 
protothema.gr