Γιώργος Καρτσάκης: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις αστυνομικών

3:16 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
03:07 μ.μ. - Τετ, 17/16/2019
Image: Γιώργος Καρτσάκης: Να γίνουν άμεσα προσλήψεις αστυνομικών

Τι δηλώνει ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου κι αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Την πεποίθηση πως με ένα σοβαρό σχεδιασμό, από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα θα κυλήσουν ομαλά και οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια, εξέφρασε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου κι αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γιώργος Καρτσάκης, μιλώντας στον politica 89.8fm και στην εκπομπή “Δημοσίως” του Νίκου Παπαδάκη.
 
“Πρέπει άμεσα να ενισχυθεί η δύναμη της αστυνομίας σε όλη την Κρήτη, καθώς από το 2012 έως το 2014 δεν έγινε καμία πρόσληψη και τα κενά αγγίζουν τις 7000. Παράλληλα πρέπει οι μισθοί των αστυνομικών να επιστρέψουν στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012, ώστε να δικαιωθούν όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται σκληρά και πάντα με φιλότιμο” επεσήμανε ο κ. Καρτσάκης.
 
Αναφερόμενος και στο νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη είπε:
 
“Ο κ. Χρυσοχοίδης είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώσεις, εμπειρία και έχει αφήσει το στίγμα του σε αυτήν την θέση. Ο κύριος Υπουργός θα πρέπει, απλά, να σκεφτεί πως άλλες είναι οι εποχές του τότε με εκείνες του τώρα. Οι Αστυνομικοί είναι ο μόνος κλάδος που χτυπήθηκε με τρεις μειώσεις, η οργή του κόσμου έπεσε πάνω του λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
 
Βλέπουμε ότι τώρα υπάρχει μια εγρήγορση σε θέματα όπως τα Εξάρχεια και το άσυλο στα Πανεπιστήμια. Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και το ήδη καταπονημένο προσωπικό να αρχίσει να βλέπει ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια του.
 
Δεν γίνεται να βλέπουμε Αστυνομικούς δύο ταχυτήτων όλα αυτά τα χρόνια. Το καλό για έναν υπουργό και έναν αρχηγό είναι να παίρνει υπ’ όψιν του όλα όσα λένε οι αστυνομικοί. Όταν λαμβάνονται σοβαρές προτάσεις από την πλευρά των συνδικαλιστών και μπορεί ο Υπουργός να κάνει παρεμβάσεις τότε θα έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
 
Εύχομαι να είναι ο βέλτιστος χειρισμός ώστε οποιαδήποτε παρέμβαση να γίνει και να μην τραυματιστεί κανένας πολίτης και κανένας συνάδελφος μου.
 
Χρειάζεται να γίνουν προσλήψεις και η Κυβέρνηση πρέπει να δει άμεσα αυτό το θέμα. Από το 2012 μέχρι το 2014 δεν έγινε καμία πρόσληψη, στην συνέχεια ο αριθμός προσλήψεων ήταν πολύ μικρός και τα κενά ήταν περίπου 7.000. Θα πρέπει να στελεχωθούν οι υπηρεσίες, αυτό είναι κάτι που ζητάμε στην Κρήτη που είναι από τα πιο αδικημένα μέρη που έχουν και την μεγαλύτερη υποστελέχωση σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Παρά τις κακουχίες, τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικό υλικό βλέπουμε τους αστυνομικούς να τιμούν τον όρκο που έδωσαν για την προστασία του πολίτη. Πρέπει να υπάρξει μια αναγνώριση από την Κυβέρνηση γιατί οι αστυνομικοί δεν πληρώνονται ούτε τις έξτρα ώρες και τι λέμε “μπράβο για το φιλότιμο”. Όταν έχεις ξεζουμίσει τον Αστυνομικό και δεν τον επιβραβεύεις, τότε τι ανταπόκριση μπορεί να υπάρξει;” διερωτήθηκε καταλήγοντας ο κ. Καρτσάκης.
 
 
politica.gr