Γιατροί του Λασιθίου κάθισαν στα θρανία και εκπαιδεύτηκαν περί… σωστής συμπεριφοράς

9:16 π.μ. - Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017
09:09 π.μ. - Τετ, 06/16/2017
Image: Γιατροί του Λασιθίου  κάθισαν στα θρανία και εκπαιδεύτηκαν περί… σωστής συμπεριφοράς

Παρακολούθησαν ημερίδα με θέμα «Νεύρο-Γλωσσικός προγραμματισμός και διαχείριση συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον»

Πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα τελετών του νοσοκομείου Άγιου Νικολάου, ημερίδα με θέμα «Νεύρο-Γλωσσικός προγραμματισμός και διαχείριση συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον».
      Η ανταπόκριση του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού κυρίως από το νοσοκομείο του Άγιου Νικόλαου, αλλά και από της Ιεράπετρας και της Σητείας ήταν μεγάλη, καθώς στους  χώρους παροχής υγείας αυξάνονται ολοένα και συχνότερα οι συγκρούσεις και οι εντάσεις και καθίσταται πλέον απαραίτητη η ενημέρωση και εκπαίδευση των εργαζομένων για την αποτελεσματική διαχείριση τους.
    Ο πρώτος ομιλητής, ο κος Λυδάκης Χαράλαμπος, ιατρός, διευθυντής του τμήματος επειγόντων περιστατικών του Βενιζελείου, μίλησε για τη διαχείριση του επιθετικού ασθενή και συνόδου, τις συνθήκες που ευνοούν τη βία στα ΤΕΠ, την επιδημιολογία του βιαίου ασθενή, τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με τη βίαιη συμπεριφορά, της φάσεις και την κλιμάκωση της βίαιης συμπεριφοράς και την πρόληψη και αντιμετώπιση της.
    Ακoλούθησε η κα Κανδεράκη Μαρία, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια νεύρο-γλωσσικού προγραμματισμού (NLP), η οποία μέσα από μια σειρά διαλέξεων, με γλαφυρό, παραστατικό και διαδραστικό τρόπο ανέλυσε τις βασικές λειτουργίες της διαπροσωπικής επικοινωνίας, τα εμπόδια στην επικοινωνία και την υπέρβαση τους, την αποτελεσματική ακρόαση και επικοινωνία μέσω των 5 αισθήσεων, και την αναγκαιότητα του θετικού ύφους στην επικοινωνία.
    Την ημερίδα έκλεισε η κα Αλατζόγλου Μαρία, ψυχολόγος στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, με ένα βιωματικό σεμινάριο για την διαχείριση των συγκρούσεων στο εργασιακό περιβάλλον.