Γιατί δεν πρέπει να πουλήσετε όλο το λάδι σας φέτος
Ο οικονομολόγος, περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης, εξηγεί
Η χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι υποχρεώσεις των φορολογουμένων τρέχουν. Ο οικονομολόγος, περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Γουλιδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες αναφορικά με το τι πρέπει να πράξουν φορολογούμενοι προκειμένου να αποφύγουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Έτσι ο φορολογούμενος θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα καταθέσει πινακίδες ή αν θα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης να τακτοποιήσει τις δόσεις και τις ρυθμίσεις του. Επιπλέον να τακτοποιήσει τα ηλεκτρονικά βιβλία κάτι που αφορά αγρότες και επιχειρήσεις, για το έτος 2021.
Σοβαρά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα είναι η εφαρμογή της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας και της κάρτας εργασίας. Στις 20 Δεκέμβρη εκπνέει η προθεσμία για όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν εργαζόμενους μισθωτούς αλλά και οι αγρότες που απασχολούν μετακλητούς εργάτες. Το νέο εργασιακό τοπίο αλλάζει και χρειάζεται και οι αγρότες και οι επιχειρήσεις να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν όσα προβλέπονται.
Δυστυχώς οι επιχειρήσεις δεν είναι ενήμερες και εδώ αυτό τον σημαντικό ρόλο θα έπρεπε να αναλάβουν τα Επιμελητήρια και όχι ο εκάστοτε φοροτεχνικός, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γουλιδάκης.
Τέλος στάθηκε σε ζητήματα που αφορούν τους ελαιοπαραγωγούς, στο θέμα της ενίσχυσης λιπασμάτων και τις «αγκυλώσεις» που προέκυψαν αλλά και σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη συμβολαιακή γεωργία.
Ειδικότερα σε ότι αφορά τους παραγωγούς ελαιολάδου ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι η τιμή του λαδιού φέτος είναι κοντά στα 5 ευρώ. Εάν κάποιοι παραγωγοί έχουν μεγαλύτερες ποσότητες λαδιού θα έχουν δυο ζητήματα από 1η Γενάρη να αντιμετωπίσουν. Τα υπερβάλλοντα έσοδα από την πώληση λαδιού μαζί με τις επιδοτήσεις τους και τα εργόσημα ξεπεράσουν τις 15.000 ευρώ θα τους οδηγήσουν σε αλλαγή κατηγορίας βιβλίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ακούστε εδώ αναλυτικά
*φωτογραφία αρχείου