Γιαννακόπουλος Λάρισα: Συνεχίζεται η επιχείρηση στα συντρίμμια – Σε κρίσιμη κατάσταση 6 νέα άτομα

10:08 π.μ. - Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023
10:03 π.μ. - Πέμ, 02/08/2023
Image: Γιαννακόπουλος Λάρισα: Συνεχίζεται η επιχείρηση στα συντρίμμια – Σε κρίσιμη κατάσταση 6 νέα άτομα

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας μιλά στον Ηχώ 99,8

Τις δύσκολες ώρες από την τραγωδία στην Λάρισα μετά τη σύγκρουση δυο τρένων ενός επιβατηγού και ενός εμπορικού που είχε ως συνέπεια να χαθούν δεκάδες άνθρωποι και κυρίως νέα παιδιά, πολλοί να τραυματιστούν και άλλοι ακόμη να αγνοούνται, περιγράφει στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κ. Γιαννακόπουλος.

Συγκλονίζουν και σήμερα οι περιγραφές για τους γονείς και συγγενείς που αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται και παρά του ότι έχουν περάσει πολλές ώρες και οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, η ελπίδα παραμένει ζωντανή. Επιπλέον συνεχίζεται η αναγνώριση πτωμάτων και η ταυτοποίηση, μια διαδικασία όχι και τόσο εύκολη, μια διαδικασία επίπονη. Αναμένονται τα αποτελέσματα εξέτασης DNA που πιθανόν να προκύψουν σήμερα το απόγευμα. Πολύ δύσκολο κομμάτι οι περιπτώσεις που έχουν βρεθεί μέλη του σώματος και πρέπει να ταυτοποιηθούν, περιγράφει ο κ. Γιαννακόπουλος.

Σε ότι αφορά τους τραυματίες, όπως είπε, έχουν ήδη δοθεί κάποια εξιτήρια. Ενώ αρκετά ακόμη άτομα νοσηλεύονται με εγκαύματα, ορθοπεδικά, αναπνευστικά κ.α. προβλήματα. 6 άτομα είναι στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία που δίνουν τη μάχη τους για να κρατηθούν στη ζωή. Κάποια από αυτά είναι σε πιο βαριά κατάσταση. Ευχή όλων, όσοι νοσηλεύονται να τα καταφέρουν και σύντομα να πάρουν εξιτήριο, τόνισε.

Ακούστε εδώ τον κ. Γιαννακόπουλο