Για τις 13 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου

8:54 π.μ. - Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018
08:02 π.μ. - Τετ, 14/54/2018
Image: Για τις 13 Μαρτίου διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου

«Ήθελα να τους φοβερίσω» δήλωσε ο δράστης

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  για το φόβο αντεκδικήσεων πραγματοποιήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του 30χρονου κτηνοτρόφου που το 2012 στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου, λίγο έξω από τη Σούδα πυροβόλησε και σκότωσε έναν 25χρονο κτηνοτρόφο από τα Ροδωπού.
 
Ο κατηγορούμενος, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών και είχε ασκήσει έφεση ισχυριζόμενος ότι η πρόθεσή του δεν ήταν να σκοτώσει τον 25χρονο νεαρό.
 
Τον ίδιο ισχυρισμό διατύπωσε ο κατηγορούμενος και στη σημερινή ακροαματική διαδικασία λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτό που ήθελε ήτα να φοβίσει τα δύο αδέλφια με αφορμή τα βοσκοτόπια του Ομαλού.
 
Υπενθυμίζεται πως το φονικό σημειώθηκε όταν ο 30χρονος έκλεισε με το αυτοκίνητο του το δρόμο στο νεαρό θύμα που κινούνταν κοντά στον κόμβο των Μουρνιών και με καραμπίνα τον τραυμάτισε θανάσιμα. Παρόντες στο τραγικό περιστατικό ήταν τόσο ο αδερφός του θύματος όσο και ένας συγγενής τους, οι οποίοι και αναγνώρισαν τον δράστη.
 
Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι γονείς του θύματος και οι αυτόπτες μάρτυρες του φονικού, διευκρινίζοντας πως οι δύο οικογένειες είχαν προστριβές για τα κοινοτικά βοσκοτόπια του Ομαλού.
 
Η δίκη διακόπηκε αργά το απόγευμα και πρόκειται να συνεχιστεί στις 13 Μαρτίου.
 
 
Πηγή: cretapost.gr