Για την ιδιωτικοποίηση του νερού ο Ε. Συντυχάκης στον ΗΧΩ 99,8

11:53 π.μ. - Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023
11:03 π.μ. - Τετ, 22/53/2023
Image: Για την ιδιωτικοποίηση του νερού ο Ε. Συντυχάκης στον ΗΧΩ 99,8

Ο Βουλευτής ΚΚΕ Ηρακλείου εκθέτει τις απόψεις του κόμματος του

Για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, τις ιδιωτικοποιήσεις, την τραγωδία στα Τέμπη, τους πλειστηριασμούς και άλλα θέματα που απασχολούν την κοινωνία τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ κ. Μανώλης Συντυχάκης.

Εκτίμησε ότι μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού πάμε σε εκλογές 21 ή 28 Μαΐου. Ωστόσο, όπως είπε, ο πρωθυπουργός στην τοποθέτηση του για τα Τέμπη επιχείρησε να μεταφέρει τις ευθύνες αλλού και όχι στις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων που βαραίνουν τις κυβερνήσεις διαχρονικά.

Η ΝΔ δεν θα έχει αυτοδυναμία. Ούτε όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καρπώνεται την αγανάκτηση του κόσμου. Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει πτώση καθώς φαίνεται πληρώνει λάθη του παρελθόντος. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο του ΚΚΕ χωρίς να δίνει όμως ποσοστά για να κυβερνήσει. Το ΚΚΕ όμως είναι και το μόνο που μπορεί να ασκήσει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Μέσα σε όλα αυτά, διαμορφώνεται στην κοινωνία μια συντριπτική πλειοψηφία αμφισβήτησης στο πολιτικό σύστημα και αυτό φαίνεται μέσα από τις μεγάλες διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τεμπη. Η αμφισβήτηση αυτή θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα ακόμη περισσότερο χωρίς όμως να γνωρίζουμε εάν αυτό θα μεταφερθεί και στην κάλπη.

Σε ότι αφορά το νερό και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες μας οδηγεί στο να μιλάμε για ιδιωτικοποίηση του νερού. Και αυτό γιατί επιδιώκεται ο έλεγχος της ζήτησης, να περιορίσουμε τη χρήση και όχι να κάνουμε έργα για να αυξήσουμε τα αποθέματα. Οδηγούμαστε σε συγχώνευση ΔΕΥΑ που κάποιες είναι ίσως χρεωμένες οπότε το επόμενο βήμα θα είναι να πέσουν στα χέρια ιδιωτών. Εμπορευματοποίηση του νερού όμως έχουμε εδώ και πολλά χρόνια μέσα από τα αυξημένα τιμολόγια νερού που βαραίνουν τα νοικοκυριά.

Ας μην ξεχνάμε ότι σε πολλές περιοχές της Κρήτης οι κάτοικοι πίνουν εμφιαλωμένο νερό. Δεν εκμεταλλεύονται τα νερά αυτά ιδιωτικές εταιρίες; Ποιος τους ελέγχει. Ποιος ελέγχει τα αποθέματα; Πληρώνουμε για να πιούμε εμφιαλωμένο νερό πληρώνουμε και τις ΔΕΥΑ. Κατά τα αλλά οι κυβερνώντες υπερασπίζονται το νερό ως δημόσιο αγαθό, σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις: