Για ποιες επιχειρήσεις μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

1:13 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020
01:07 μ.μ. - Παρ, 03/13/2020
Image: Για ποιες επιχειρήσεις μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου – Τι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε και τρίτο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δισ. ευρώ

Νέα μέτρα στήριξης ύψους 3,5 δισ. ευρώ για την εργασία και την επιχειρηματικότητα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Σήμερα είναι μια καλή ημέρα για την ανάπτυξη γιατί μετά από 19 χρόνια αρχίζουν τα έργα στο Ελληνικό», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την τοποθέτησή του. «Και εμείς είχαμε υποτιμήσει τον βαθμό της συνθετότητας των έργων», συμπλήρωσε.

Η συγκλονιστική ιστορία της Λέλας Καραγιάννη – Η ηρωϊδα της Εθνικής Αντίστασης

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Προσπαθούμε αυτή την ύφεση την εξωγενή να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ήπια και μέσα στην κρίση να θέσουμε τα θεμέλια για μια γρήγορη ανάπτυξη, όταν βρεθεί το εμβόλιο του κοροναϊού» και συνέχισε λέγοντας ότι η ύφεση το πρώτο τρίμηνο ήταν μικρότερη από τις άλλες χώρες της ευρωζώνης.

«Η ελληνική οικονομία τα πήγε λιγότερο άσχημα από ότι η υπόλοιπη Ευρώπη. Γνωρίζουμε ότι στην συνέχεια τα πράγματα θα πάνε πολύ άσχημα», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση σκέφτεται να φέρει ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα για να στηρίξουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το νέο πακέτο μέτρων

Η κυβέρνηση ανοίγει ακόμη περισσότερο την περίμετρο αυτών που θα αφορούν τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις που ο τζίρος του πρώτου εξαμήνου είναι κατά 35% χαμηλότερος από αυτόν του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται από το 30-70%.

Μηδενίζει η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις (το 50% του τζίρου το 3ο τρίμηνο του έτους).

Μισή προκαταβολή θα πληρώσουν όσοι επαγγελματίες δεν έχουν υποχρέωση υποβολής ΦΠΑ.

Έρχεται και τρίτος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής με στόχευση κυρίως την ενίσχυση ρευστότητας και αφορά ατομικές επιχειρήσεις και χωρίς ταμειακή μηχανή. Υπογράμμισε πως 7.000 επιχειρήσεις θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή.

Επιδότηση κατά 60% από την πολιτεία όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα «Συν-εργασία» επεκτείνεται για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Οι εποχικές επιχειρήσεις (δηλαδή που κάνουν τουλάχιστον 50% του τζίρου τους Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο) δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου).

Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής της σύμβασης εργασίας όλων των εργαζομένων στον τουρισμό.

zarpanews.gr