Για παιδεία και υγεία ο Θραψανιώτης στον Ηχώ 99.8

11:26 π.μ. - Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
11:09 π.μ. - Παρ, 25/26/2020
Image: Για παιδεία και υγεία ο Θραψανιώτης στον Ηχώ 99.8

Με αφορμή τις προκηρύξεις για προσλήψεις σε νοσοκομεία μεταξύ αυτών και 38 στον νομό Λασιθίου μιλά στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης

Με αφορμή τις προκηρύξεις για προσλήψεις σε νοσοκομεία μεταξύ αυτών και 38 στον νομό Λασιθίου μιλά στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης. Οποιαδήποτε προσπάθεια ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι καλοδεχούμενη και επιθυμητή γιατί σκοπεύει στο να προστατεύσει τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας είχε συνάντηση με τους τομεάρχες υγείας των κομμάτων όπου παρέστη ο πρώην υπουργός υγείας και νυν τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Ξανθός. Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγεία με 15.000 προσωπικό σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και είναι η εξαγγελία που είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη και τότε χλευάστηκε από τον κ. Πέτσα. Επίσης ο κ. Ξανθός είπε ότι θα πρέπει να επιστρατευτούν όλες οι ΜΕΘ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και να αποζημιώνονται αντίστοιχα. Επίσης τα διαγνωστικά τεστ να υπόκεινται σε έλεγχο σε κεντρικό επίπεδο από το υπουργείο υγείας και να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥ, να εμπλακεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγεία στη διάγνωση και τον έλεγχο του κορωνοϊού, να αυστηροποιηθούν τα μέτρα και να ακολουθούνται, από όλους, οι οδηγίες των ειδικών.

Εν συνεχεία ο κ. Θραψανιώτης αναφέρθηκε σε θέματα παιδείας σημειώνοντας ότι τα παιδιά έχουν βγει στους δρόμους και διεκδικούν τα αυτονόητα πχ περιορισμένο αριθμό παιδιών στην τάξη. Ήταν απαράδεκτη η δήλωση της Υπουργού Παιδείας το προηγούμενο διάστημα για μέσο όρο 17 μαθητές στην τάξη αφού στην πράξη κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα παιδιά λοιπόν λιγότερους μαθητές ανά τάξη που σημαίνει περισσότερο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, προσλήψεις περισσότερων σχολικών καθαριστριών. Όσο για τη μάσκα τα παιδιά είδαμε ότι διαδήλωναν με τη μάσκα. Πιθανόν κάποιοι να μην τη θέλουν υπάρχει και ένα κίνημα για τη μάσκα. Αυτό είναι μια άποψη που δεν πρέπει να ταυτίζεται ή να κατηγορούνται τα παιδιά ότι είναι αρνητές της μάσκας.