Για όλους τους Γεραπετρίτες η παράταση καταβολής οφειλών στη Δ.Ο.Υ.

11:02 π.μ. - Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
11:03 π.μ. - Πέμ, 22/02/2018
Image: Για όλους τους Γεραπετρίτες η παράταση καταβολής οφειλών στη Δ.Ο.Υ.

Και όχι μόνο για τους πληγέντες το ΦΕΚ, δηλώνει ο Γ. Γουλιδάκης

Το ΦΕΚ που αφορά την παράταση καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Ιεράπετρας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης, αναφέρει ξεκάθαρα ότι αφορά όλους τους δημότες Ιεράπετρας  και όχι μόνο τους πληγέντες από ανεμοθύελλα , επισημαίνει με δηλώσεις του στον Ηχώ fm 99,8 ο περιφερειακός σύμβουλος , οικονομολόγος κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Ωστόσο δεν αποκλείετε να δοθούν και κάποιες διευκρινιστικές εγκύκλιοι  για ζητήματα που τυχόν προκύψουν στην πορεία.
 
Αναλυτικότερα ,θυμίζουμε στο ΦΕΚ αναφέρονται τα παρακάτω :
 
Παράταση για λόγους ανωτέρας βίας δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε φορολογούμενους της περιοχής της Ιεράπετρας που επλήγη από θυελλώδεις άνεμους, αλλά και την Λάρισας, λόγω της πυρκαγιάς που κατέστρεψε την τοπική ΔΟΥ. Συγκεκριμένα, με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικ. Παπανάτσιου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη, αποφασίστηκε ότι:
 
  1. Παρατείνονται μέχρι και 27.08.2018 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στο Δήμο Ιεράπετρας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης που λήγουν ή έληξαν από 26.02.2018 έως 27.08.2018. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης αναστέλλεται μέχρι και 27.08.2018 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 26.02.2018 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων.
 
 2.  Παρατείνονται έως και την Παρασκευή 30.03.2018, οι προθεσμίες των δηλώσεων που υποβάλλονται στον αρμόδιο υπάλληλο του τμήματος Διοικητικής και Μηχανογραφικής Υποστήριξης της Β΄ Δ.Ο.Υ. Λάρισας, των οποίων η προθεσμία έληγε τη χρονική περίοδο από 05.03.2018 έως και 12.03.2018, λόγω της πυρκαγιάς που κατέστρεψε την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ.
 
 
 Ο κ. Γουλιδάκης  αναφέρει στη συνέχεια ότι όποιοι έχουν την οικονομική  δυνατότητα καλό είναι να προχωρήσουν  στην καταβολή των οφειλών τους. Όσοι τώρα θέλουν να αξιοποιήσουν  το ΦΕΚ ανεξαρτήτως εάν ανήκουν στους πληγέντες ή όχι,  θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τον οικονομικό τους σύμβουλο και με το δικαστικό  τμήμα της Δ.Ο.Υ προκειμένου να ενημερωθούν με ποιο τρόπο μπορούν να κάνουν χρήση αυτού.
 
 
Ακούστε τι δήλωσε ο κ. Γουλιδάκης για το θέμα αυτό στο 8.40 Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα στη συνέντευξη ως εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας προέτρεψε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω τν καιρικών φαινομένων και τον έντονο νοτιά και να μην ανάψουν φωτιά στην ύπαιθρό και επιπλέον λόγω και της σκόνης εφιστάται η προσοχή ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Γουλιδάκη: