Για ελληνοτουρκικά και εκλογές ο Στ. Φενέκος στον Ηχώ 99,8

12:23 μ.μ. - Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023
12:05 μ.μ. - Δευ, 08/23/2023
Image: Για ελληνοτουρκικά και εκλογές ο Στ. Φενέκος στον Ηχώ 99,8

Τι δήλωσε υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών»

Για τις εκλογές στην Τουρκία αλλά και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας εν όψει των εθνικών μας εκλογών τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο υποναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος, πρόεδρος του κόμματος «Κοινωνία Αξιών».

Μίλησε για τις εκλογές στην Τουρκία που θα διεξαχθούν στις 14 Μαΐου, εκτιμώντας ότι είναι πολύ πιθανό να πάνε σε δεύτερες εκλογές μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτζάρογλου. Το πρώτο διάστημα θα ασκήσουν μια «γοητευτική» πολιτική απέναντι στη Δύση και ιδιαίτερα στην Αμερική. Η οποία με τη σειρά της θα κάνει τα πάντα για να «κρατήσει» την Τουρκία.

Για τα εσωτερικά της χώρας μας εν όψει εκλογών, αναφέρθηκε στην πρότασή τους για την οικονομία και την ακρίβεια. Για να προσθέσει ότι τα επιδόματα που δίνονται λύνουν προσωρινά «τα χέρια», αλλά η οικονομική πολιτική πρέπει να ασκηθεί με άλλο τρόπο. Το ασφαλιστικό τον ανησυχεί γιατί η αναλογία μεταξύ ενεργών ασφαλισμένων και συνταξιούχων έχει ανατραπεί. Επεσήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρχει στοχευμένη παιδεία με κατεύθυνση μόνο στους άξονες τουρισμός και υπηρεσίες αλλά να δώσουμε βάση και σε άλλους τομείς όπως η ανάπτυξη τεχνολογιών. Είπε ακόμη οτι το μοντέλο κεντρικού σχεδιασμού ανάπτυξης απέτυχε για αυτό θα πρέπει τα χρηματοδοτικά εργαλεία να περάσουν σε δήμους και περιφέρειες που γνωρίζουν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

* Στο Λασίθι, υποψήφια με την «Κοινωνία Αξιών» είναι η κα Γιάννα Σιγανού

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις