Γεωργιάδης: Πλαφόν στα αντισηπτικά – Θα έχουμε στα ράφια από την Πέμπτη

8:34 π.μ. - Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Δευ, 16/34/2020
Image: Γεωργιάδης: Πλαφόν στα αντισηπτικά – Θα έχουμε στα ράφια από την Πέμπτη

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για τα έκτακτα μέτρα στη λειτουργία των αγορών λόγω του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και... στην έλλειψη αντισηπτικών

Σε σούπερ μάρκετ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας, όπου τέθηκε σε εφαρμογή ο έλεγχος εισόδου και άλλα μέτρα προς αποφυγή συνωστισμού, όπως αυτός των προηγούμενων ημερών, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για τα έκτακτα μέτρα στη λειτουργία των αγορών λόγω του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και… στην έλλειψη αντισηπτικών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως από Πέμπτη θα υπάρξει πλήρης ομαλότητα στην αγορά. «Θα έχουμε αντισηπτικά από Πέμπτη. Υπάρχουν και σήμερα, αλλά με πίεση. Από την Πέμπτη θα έχουμε πλήρη ομαλότητα στην αγορά» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, έκανε λόγο για πλαφόν στα αντισηπτικά, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια.

Έτσι, όπως ξεκαθάρισε πως «θεσπίζουμε πλαφόν τρία αντισηπτικά ανά καρότσι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «όλα τα ράφια είναι εντελώς γεμάτα. Ακόμη και στα αντισηπτικά έχει και σήμερα με διαθεσιμότητα. Τρέχουμε για νέες ποσότητες αντισηπτικών από την Πέμπτη».

«Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Επάρκεια υφίσταται» υπογράμμισε.

Τα νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε αναλυτικά στα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν στα σούπερ μάρκετ λόγω κοροναϊού, εξηγώντας ότι η είσοδος στα σούπερ μάρκετ θα γίνεται με αριθμημένη κάρτα ώστε να διασφαλίζεται η αποφυγή συνωστισμού.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πελατών που μπορούν να βρίσκονται μέσα καθορίστηκε με βάση τη διαίρεση των τετραγωνικών του καταστήματος με τον αριθμό 10, καθώς για κάθε πελάτη πρέπει να αντιστοιχούν 10 τ.μ.

Οι κάρτες είναι αριθμημένες και δίνονται σε κάθε πελάτη που μπαίνει ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του.

in.gr