Γεωργιάδης: Ό,τι ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει

11:54 π.μ. - Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021
11:03 π.μ. - Δευ, 29/54/2021
Image: Γεωργιάδης: Ό,τι ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει

Το γεγονός ότι θα ανοίξει η αγορά το επόμενο διάστημα θεωρείται σχεδόν δεδομένο

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δεν έδωσε ημερομηνία ανοίγματος του λιανεμπορίου, ωστόσο ξεκαθάρισε πως ό,τι ανοίξει δεν θα ξανακλείσει.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90.1 μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

«Δεν μπορώ να κάνω προαναγγελία του χρόνου, θα ήθελα το συντομότερο δυνατό. Αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη, εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθηθεί από μια μικρή τάση μείωσης ασφαλώς το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά. Εάν μέσα στην εβδομάδα υπάρχει νέα άνοδος πάλι θα πρέπει να εξεταστεί ο σχεδιασμός.

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε τους ρυθμούς της πανδημίας φαίνεται πάντως τις τελευταίες μέρες και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία μια μείωση αν αυτό συνεχιστεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο νομίζω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις».

Είπε ακόμα: «Ό,τι θα ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει. Δεν αντέχει κανένας μας άλλο το ακορντεόν και το άνοιγμα κλείσιμο. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, πιστεύω ότι θα μπορούμε να φτάσουμε σε ένα αριθμό εμβολιασμών 50 χιλιάδων την ημέρα αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Απρίλιο θα περάσουμε τα 2 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι που θα είναι 60 και πάνω σχεδόν όλοι θα έχουν εμβολιαστεί όπως και πάρα πολλοί από τους ευάλωτους όλο αυτό θα έχει μεγάλη θετική επίπτωση στην πίεση στα νοσοκομεία άρα έχουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε με αυτό το τείχος προστασίας που μας προσφέρει ο εμβολιασμός να ανοίξουμε, φυσικά πάντα με μέτρα προστασίας αλλά χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε».

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ στην πιο κρίσιμη φάση βρίσκεται ο χειρισμός της πανδημίας στην Ελλάδα με τους λοιμωξιολόγους να διχάζονται για την διαδικασία του ανοίγματος εμπορικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μετά και την εμφανή κόπωση που καταγράφηκε το σαββατοκύριακο με τον κόσμο να γεμίζει πλατείες και παραλιακές περιοχές σε σταδικακό άνοιγμα της αγοράς.

dikaiologitika.gr