Γεωργιάδης: Δεν θα πάμε σε lockdown ό,τι και να πουν οι γιατροί

12:41 μ.μ. - Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
12:10 μ.μ. - Δευ, 25/41/2021
Image: Γεωργιάδης: Δεν θα πάμε σε lockdown ό,τι και να πουν οι γιατροί

«Οι γιατροί μάς λένε τη γνώμη τους, εμείς αποφασίζουμε. Για ό,τι καλό αποφασίζουμε και ό,τι κακό αποφασίζουμε, εμείς είμαστε υπεύθυνοι», δηλώνει ο Αδ. Γεωργιάδης

«Τι να κάνουμε; να εμποδίσουμε την κοινωνική δραστηριότητα;». Με τον τρόπο αυτό απάντησε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ερωτήθηκε για το θέμα των παρελάσεων και τη διασπορά που μπορεί να προκληθεί.

Μάλιστα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάμε σε lockdown, ακόμα και αν αυτό είναι η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση γενικού lockdown, δεν θα γίνει», τόνισε.

«Οι γιατροί μάς λένε τη γνώμη τους, εμείς αποφασίζουμε. Για ό,τι καλό αποφασίζουμε και ό,τι κακό αποφασίζουμε, εμείς είμαστε υπεύθυνοι».

Στη συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης έκρινε ως απολύτως δικαιολογημένους τους χειρισμούς των αστυνομικών στο Πέραμα. «Το αυτοκίνητο που εμβολίζει, θεωρείται φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα των αστυνομικών. Έπρεπε να το καταδιώξουν», επισήμανε ο υπουργός.

Όπως ανέφερε, τι έγινε σωστά και τι όχι θα το κρίνει η πειθαρχική διαδικασία, η οποία ορθώς διετάχθη από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Παράλληλα σχολίασε πως είναι πολύ άδικο να τοποθετείται το περιστατικό επί ρατσιστικής βάσεως, διότι ήταν αδύνατο μέσα στη νύχτα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο και τι καταγωγής ήταν.

«Αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος, θα είχαν σκοτωθεί και οι 3 που βρίσκονταν στο όχημα. Ο αριθμός των πυροβολισμών -38 σφαίρες- δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση».

Σχετικά με την πληροφορία ότι οι αστυνομικοί δέχθηκαν εντολές να σταματήσουν την καταδίωξη και δεν το έκαναν, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι αν ο αστυνομικός κρίνει ότι ένα όχημα είναι επικίνδυνο, οφείλει να το καταδιώξει. Επίσης εξέφρασε την αμφιβολία του ότι υπάρχει αξιωματικός της αστυνομίας που θα έδινε μια παράνομη, όπως τη χαρακτήρισε, εντολή.

euro2day.gr