Γεροπόταμος: Δεύτερο 24ωρο αγωνίας – Η γιγάντια επιχείρηση συνεχίστηκε τη νύχτα

8:33 π.μ. - Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
08:02 π.μ. - Δευ, 18/33/2019
Image: Γεροπόταμος: Δεύτερο 24ωρο αγωνίας – Η γιγάντια επιχείρηση συνεχίστηκε τη νύχτα

Η γιγάντια επιχείρηση συνεχίστηκε τη νύχτα και στη διάρκεια της ημέρας, για την οικογένεια

Ολονύχτιες ήταν οι έρευνες για τον εντοπισμό της οικογένειας που χάθηκε ξημερώματα Κυριακής στα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου στη Μεσαρά. 40 συνολικά άτομα «χτένιζαν» στη διάρκεια της νύχτας την περιοχή ωστόσο οι έρευνες απέβησαν άκαρπες και με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να ενισχυθούν οι δυνάμεις της γιγάντιας επιχείρησης που έχει στηθεί στην περιοχή για το δεύτερο 24ωρο ερευνών.
 
Ταυτόχρονα κορυφώνεται η αγωνία των συγγενών για τα 4 άτομα που αγνοούνται. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη» στο αυτοκίνητο επέβαιναν ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαννακάκης με την 30χρονη σύζυγό του και μητέρα ενός κοριτσιού 6 μηνών, Ροδούλα Τσαγκαράκη, η αδελφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη, 20 χρονών, και η μητέρα τους Μαρία Χατζηπάνου, 58 χρονών.
 
Οι τελευταίες κλήσεις
 
Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2. Το αυτοκίνητο επέστρεφε από κέντρο διασκεδάσεως κοντά στο χωριό Πετροκεφάλι, όπου γινόταν γαμήλιο γλέντι. Στο σημείο του χειμάρρου, όπου σύμφωνα με τους κατοίκους τη νύχτα εκείνη το ύψος του νερού μπορεί να έφτανε μέχρι και τα τρία μέτρα, το αυτοκίνητο παρασύρεται. Ο οδηγός ή η οδηγός του οχήματος χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και στα 52 λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα η 30χρονη γυναίκα καλεί την Αστυνομία και λέει «ελάτε γιατί πνιγόμαστε». Αμέσως το κινητό τηλέφωνο κλείνει. Και στη συνέχεια περνούν τρία δραματικά λεπτά μέχρι να γίνει από τη γυναίκα το δεύτερο τηλεφώνημα προς το “100”.
 
Η γυναίκα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Ο αστυνομικός τής ζητάει να δώσει το τηλέφωνο σε κάποιον που έχει δίπλα της. Τότε ακούγεται ο 29χρονος να λέει απεγνωσμένα «σώστε μας γιατί πνιγόμαστε». Και συνεχίζει λέγοντας δύο φορές τη φράση «μπάζει νερά». Και αμέσως τότε χάνεται το στίγμα των κινητών τηλεφώνων με τα οποία έχουν επικοινωνήσει με το “100”…
 
Η μεγάλη επιχείρηση
 
Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού των τεσσάρων αγνοουμένων με συνολικά 50 πυροσβέστες, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που έκανε πτήσεις πάνω από τον ποταμό,  χρησιμοποιήθηκαν βάρκα της ΕΜΑΚ και drone που έκανε «σκανάρισμα» στο Γεροπόταμο, σε ένα μήκος που φτάνει τα 15 χλμ μέχρι τη θάλασσα, που εκβάλλουν τα νερά του.Επίσης επιστρατεύτηκαν μηχανήματα εκσκαφής, ιδιωτών, στις έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στον ποταμό Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών.
 
Βρέθηκαν ο γρύλος και η θήκη του οχήματος
 
Mέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από κάτοικο της περιοχής, στην παραλία του Κόκκινου Πύργου, ο γρύλος και η θήκη του, που ανήκουν στο αυτοκίνητο των αγνοουμένων.


kritiworld.gr