Γερμανία: Αίρονται οι συστηματικοί έλεγχοι για πτήσεις από Ελλάδα

8:48 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018
08:04 μ.μ. - Τετ, 18/48/2018
Image: Γερμανία: Αίρονται οι συστηματικοί έλεγχοι για πτήσεις από Ελλάδα

O γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ενημέρωσε σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, να χαιρετίζει την απόφαση

Την άρση των συστηματικών συνοριακών ελέγχων για τους επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα αποφάσισε το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ενημέρωσε σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην οποία ταυτόχρονα γνωστοποίησε και την απόφαση για παράταση των συνοριακών ελέγχων στα σύνορα με την Αυστρία, για επιπλέον έξι μήνες.
 
«Οι έλεγχοι που γίνονται έκτοτε δεν έδειξαν κάτι αξιοσημείωτο σχετικά με κάποια «γκρίζα ζώνη» σε σχέση με παράνομες εισόδους με πτήσεις από Ελλάδα προς Γερμανία. Γι’ αυτό προβαίνουμε σε άρση των συστηματικών ελέγχων» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι θα επανεισαχθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα γερμανικά αεροδρόμια σε συνεννόηση με την Ελλάδα.
 
Οι συνοριακοί έλεγχοι είχαν εισαχθεί από την Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015 και η τελευταία παράτασή τους εκπνέει στις 12 Μαΐου. Τον Νοέμβριο 2017, ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε δώσει εντολή για την επέκταση των ελέγχων και στις πτήσεις από την Ελλάδα, προκειμένου να αποτραπούν παράνομες είσοδοι στη χώρα.
 
Χαιρετίζει την απόφαση ο Δ.Αβραμόπουλος
Την απόφαση των γερμανικών αρχών χαιρέτησε με δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
 
«Θέλω να συγχαρώ τις γερμανικές και ελληνικές αστυνομικές αρχές, καθώς αυτό επετεύχθη χάρη στη στενή μεταξύ τους συνεργασία» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας πως «θα έχω την ευκαιρία την Πέμπτη να συζητήσω τα επόμενα βήματα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας κ. Ζεεχόφερ στο Βερολίνο».
 
 
in.gr