Γεννηματά: Χτύπημα κάτω από τη μέση οι δηλώσεις Ανδρουλάκη

9:54 π.μ. - Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017
09:11 π.μ. - Τρί, 14/54/2017
Image: Γεννηματά: Χτύπημα κάτω από τη μέση οι δηλώσεις Ανδρουλάκη

Περί οικογενειοκρατίας

Για χτύπημα κάτω από τη μέση έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τις αναφορές του έτερου υποψηφίου για την Κεντροαριστερά Νίκου Ανδρουλάκη περί οικεγενειακρατίας. Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δείχνει πως δεν θέλουν την εκλογή μου στην κεντροαριστερά», μίλησε για τις μετεκλογικές συνεργασίες και τοποθετήθηκε για το τι θα κάνει όσο αφορά στο κοινωνικό μέρισμα.
 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, υπογράμμισε ότι οι χιλιάδες ψηφοφόροι που προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή, έστειλαν μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς εμάς. «Ο κόσμος μας λέει να προχωρήσουμε. Επιλέξαμε την ανανέωση, η προσπάθεια πέτυχε και προχωράμε», είπε.
 
Πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός
Για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, είπε ότι πάντα ένας δεύτερος γύρος είναι πιο διχαστικός. «Εγώ δεν θα μπω σε αυτή τη λογική. Αν ζητούσε ο κ. Ανδρουλάκης να μην υπάρξει δεύτερος γύρος θα το συζητούσα. Καλώ τους πολίτες που ήρθαν την πρώτη Κυριακή να έρθουν και τη δεύτερη.
Στην αντεπίθεση για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη περί οικογενειοκρατίας
Απαντώντας στις αιχμές που άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική» η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην αντεπίθεση. 
 
«Είναι πολιτική μου επιλογή να μην μπαίνω σε μικρότητες και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Προτεραιότητά μου είναι η ολοκλήρωση του εγχειρήματος», είπε η κ.Γεννηματά για να προσθέσει. 
«Προφανώς δε βοηθούν αυτές οι δηλώσεις. Τι σημαίνει οικογενειοκρατία. Το ακούω 17 χρόνια που είμαι στην πολιτική. Ο Γιώργος Γεννηματάς δεν υπήρχε ποτέ τζάκι της πολιτικής. Πολεμήθηκε από τους μηχανισμούς», σημείωσε.
 
Ανέφερε ακόμη, πως πέρασαν έξι χρόνια από τη στιγμή που πέθανε ο Γιώργος Γεννηματάς για να δραστηριοποιηθεί με την πολιτική. «Δεν με αφορά ο όρος οικογενειαοκρατία. Κανείς δεν μπορεί να έχει μία θέση επειδή φέρει το όνομα κάποιου», είπε.
Για ΣΥΡΙΖΑ
Αναφερόμενη στη στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ότι στην πράξη έχει δείξει ότι δεν θέλει να είμαι εγώ αυτή που θα κερδίσει τις εκλογές. «Έχουν ανησυχήσει πολύ και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Βλέπουν ότι υπάρχει ένας προοδευτικός πόλης που ισχυροποιείται», τόνισε ενώ προέβλεψε ότι στις εθνικές εκλογές θα είναι τουλάχιστον διπλάσιος ο αριθμός των ψήφων που θα λάβει ο νέος πολιτικός φορέας σε σχέση με τους 210 χιλιάδες ψηφοφόρους που προσήλθαν την προηγούμενη Κυριακή. 
Για την επόμενη μέρα
 
Δε ζητάω να τοποθετηθεί κανείς υπέρ μου. Ζητάω να είναι παρόντες την επόμενη μέρα, ανέφερε η κ. Γεννηματά για τους Σταύρο Θεοδωράκη και Γιώργο Καμίνη. Έχω επαφές με όλους είπε για να προσθέσει ότι οι δύο συγκεκριμένοι πολιτικοί έχουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις. 
Για συνεργασίες και εκλογές
Αναφερόμενη στην πιθανότητα εκλογών, δήλωσε πανέτοιμη. Ερωτηθείσα με ποιον θα συζητήσει μετά τις εκλογές είπε πως «έχουμε καταθέσει το σχέδιο Ελλάδα, μία εναλλακτική πρόταση για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Εμείς συζητάμε με όσους ενδιαφέρονται να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Καλούμε να τοποθετηθούν που συμφωνούν και διαφωνούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».
 
Υπόθεση Καμμένου
Για την υπόθεση Καμμένου, υπογράμμισε λέγοντας ότι «εμείς έχουμε θέσει τα θέματα και περιμένουμε απαντήσεις. Οι απαντήσεις όμως που έχουν δοθεί δεν είναι ικανοποιητικές» . 
Για το κοινωνικό μέρισμα
«Είναι ένα αντίδωρο από τα λάφυρα της υπερφολόγησης. Πρόκειται για εμπαιγμό προς τη μεσαία τάξη» επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα ενώ πρόσθεσε πως θα συζητηθεί στην Κ.Ο για το αν θα το ψηφίσουν στη Βουλή. 
 
 
 
Πηγή: in.gr