Gazprom: Κανονικά οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας -Οι «μπίζνες» συνεχίζονται

3:38 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022
03:02 μ.μ. - Δευ, 28/38/2022
Image: Gazprom: Κανονικά οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας -Οι «μπίζνες» συνεχίζονται

Παρότι η πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-Βρετανία, ΕΕ και ΝΑΤΟ με τη Ρωσία στο ουκρανικό έδαφος εξακολουθεί να μαίνεται, οι «μπίζνες» και τα τεράστια κέρδη για τις εταιρείες με το φυσικό αέριο, συνεχίζονται κανονικά

Όπως δήλωσε τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος της Gazprom, Σεργκέι Κουπριάνοφ, η ρωσική εταιρεία συνεχίζει κανονικά να προμηθεύει ρωσικό αέριο για διαμετακόμιση στην Ευρώπη μέσω ουκρανικού εδάφους. Δηλαδή δίπλα από περιοχές και σημεία που σκοτώνονται σε μάχες άνθρωποι και από τις πλευρές, ο αγωγός της Gazprom λειτουργεί κανονικά ενισχύοντας την κερδοφορία της εταιρείας!

«Η Gazprom προμηθεύει ρωσικό αέριο για διαμετακόμιση στην Ευρώπη μέσω ουκρανικού εδάφους κανονικά, σύμφωνα με τα αιτήματα των ευρωπαίων καταναλωτών – 105,8 εκατ. κυβικά μέτρα από τις 28 Φεβρουαρίου», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά περισσότερο από 35% καθώς οι συναλλαγές άνοιξαν τη Δευτέρα στα 1.450 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, σύμφωνα με στοιχεία που παρείχε η ICE του Λονδίνου.

Η ρωσική Gazprom τον Νοέμβριο του 2021 ανακοίνωσε τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη στην ιστορία της, στα 581,8 δισ. ρούβλια (7,8 δισ. δολάρια) για το γ΄ τρίμηνο του 2021, αντανακλώντας τις υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου.

Η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, επωφελήθηκε από τις τιμές-ρεκόρ του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, τη βασική πηγή εσόδων της, για να γεμίσει με κέρδη τα ταμεία της….

imerodromos.gr