Γαϊτάνης: Το θερμοκήπιο δεν είναι οικοδομή

10:03 π.μ. - Τρίτη, 6 Απριλίου 2021
10:04 π.μ. - Τρί, 06/03/2021
Image: Γαϊτάνης: Το θερμοκήπιο δεν είναι οικοδομή

Ούτε νάιλον δεν θα μπορείς να αλλάξεις χωρίς άδεια από ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Αυξάνονται τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην Ιεράπετρα με τον αριθμό να αγγίζει τους 25 σύμφωνα με πληροφορίες του hxonews.gr. Μεταξύ των θετικών και ένας εργαζόμενος σε Δημοπρατήριο της Ιεράπετρας όπου μάλιστα αναμένεται να γίνουν τεστ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά, πολλά δημοπρατήρια έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν απολυμάνσεις στους χώρους τους.. Ο πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γ. Γαϊτάνης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι ο κορωνοϊός είναι δίπλα μας και θα πρέπει όλοι να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα και τις οδηγίες. Εκτιμά ότι γενικότερα όταν βρίσκονται κρούσματα θα πρέπει να γίνονται στοχευμένα rapid tests στο περιβάλλον των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά.

Στη συνέχεια ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στο θέμα των δασικών χαρτών επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά οτι τα προβλήματα που προέκυψαν από την ανάρτησή τους είναι πολλά. Χθες έγιναν ανακοινώσεις από το Υπουργείο για αλλαγές που έρχονται, όπου μεταξύ αυτών, είναι και η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%. Θα δουν αναλυτικά όλες τις αλλαγές από τη νομοθετική ρύθμιση και θα επανέλθουν.

Στάθηκε τέλος σε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες και όσα προβλέπονται σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το θερμοκήπιο αντιμετωπίζεται ως οικοδομή είπε ο κ. Γαϊτάνης και πρόσθεσε. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και για να κατασκευάσεις θερμοκήπιο, να τοποθετήσεις νάιλον, να εγκαταστήσεις ψύξη μέσα σε ένα θερμοκήπιο, θα πρέπει να έχεις μελέτη και άδεια. Οι άδειες θα δίνονται από το ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, μια υπηρεσία που υπολειτουργεί οπότε τίθεται το ερώτημα πως θα σηκώσει όλο αυτό το βάρος. Αν κάποιος πάθει ζημιά τι θα γίνει πως θα επισκευάσει το θερμοκήπιό του; Το δε πολύ σημαντικό είναι ότι πλέον δεν θα δίνεται άδεια για κατασκευή ξύλινων θερμοκηπίων. Αυτό που ζητάμε είναι 3ετη αναστολή του νομοσχεδίου και διόρθωση του, τόνισε ο κ. πρόεδρος.