Γαϊτάνης: Σοβαρές καταγγελίες για την αδιαφορία Αυγενάκη προς την Ιεράπετρα

11:15 π.μ. - Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
11:05 π.μ. - Τετ, 29/15/2024
Image: Γαϊτάνης: Σοβαρές καταγγελίες για την αδιαφορία Αυγενάκη προς την Ιεράπετρα

Ένα εκατομμύριο τα χρήματα του Έλληνα παραγωγού στα παράβολα για εργάτες γης - Άλλη μία σοβαρή καταγγελία από τον πρόεδρο του ΕΑΣ

Με αφορμή την συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση, ο Γιάννης Γαϊτάνης, πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα θέματα που θα θέσει στην συνάντησή τους.

Όπως είπε ο κ. Γαϊτάνης, ο ίδιος θα παρευρεθεί στην συνάντηση ωστόσο δεν πιστεύει ότι ο κ. Κελέτσης μπορεί να δώσει λύσεις για οποιοδήποτε πρόβλημα δέκα μέρες πριν τις εκλογές. Ο ΕΑΣ έχει ζητήσει πολλές φορές από τον κ. Αυγενάκη να έρθει στην Ιεράπετρα ώστε να ενημερωθεί για τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας χωρίς κανένα αποτέλεσμα παρόλο που μένει πολύ κοντά και έχει επισκεφθεί όλες τις άλλες περιοχές της Κρήτης. «Η περιοχή της Ιεράπετρας προσφέρει πολλά στην Ελλάδα με πολύ δουλειά και κόπο και παρόλα αυτά την αγνοούν παντελώς», υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης.

Συνεχίζοντας, μας ενημέρωσε για τα θέματα που θα θέσει προς συζήτηση. Το πρώτο θέμα που θα θέσει ο κ. Γαϊτάνης είναι αυτό της αίτησης για οικονομική ενίσχυση των παραγωγών που πέταξαν τα προϊόντα τους, κάτι που προβλέπεται από την ΕΕ. Στη συνέχεια, θα αναφέρει το θέμα των εισαγωγών από τρίτες χώρες οι οποίες έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος. Το μεταφορικό ισοδύναμο και ο ΕΛΓΑ είναι επίσης θέματα που θα θέσει προς συζήτηση. Επιπλέον, ο κ. Γαϊτάνης θα ζητήσει να υπάρξει ενημέρωση αλλά και χρονοδιάγραμμα τόσο για το φράγμα όσο και για την ενιαία διαχείριση υδάτων.

Τέλος, σχετικά με το θέμα των εργατών γης, ο κ. Γαϊτάνης μας ενημέρωσε ότι τα τελευταία ένα με δύο χρόνια έχουν μαζευτεί από τα παράβολα των εργατών γης 1.000.000 ευρώ χωρίς να έχει έρθει κανένας εργάτης. Σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό εξωτερικών υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι θα αλλάξουν τα πράγματα ωστόσο είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στο 2024. Κάλεσε λοιπόν τους παραγωγούς να καλούν εργάτες ανεξάρτητα με το εάν τους χρειάζονται ή όχι ώστε να λυθεί το θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών.