Γαϊτάνης - Κορωνοϊός: Κρατάμε μικρό καλάθι για αποζημιώσεις των αγροτών

1:28 μ.μ. - Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
01:08 μ.μ. - Πέμ, 06/28/2020
Image: Γαϊτάνης - Κορωνοϊός: Κρατάμε μικρό καλάθι για αποζημιώσεις των αγροτών

Τέλη Αυγούστου αποφάσεις για τους παραγωγούς κηπευτικών - Τον Οκτώβρη αποφάσεις για ελαιοκαλλιέργεια

Σειρά επαφών είχε το τελευταίο διάστημα το Διοικητικό συμβούλιο του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας τόσο με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκη όσο και με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενή τομέα κ. Εμμ. Χνάρη.

Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος κ. Γ. Γαϊτάνης ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση με τον Δήμαρχο ότι τέθηκαν θέματα ενίσχυσης των αγροτών που επλήγησαν λόγω κορωνοϊού, το νομικό πλαίσιο που υπάρχει για τους εργάτες γης όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα να γίνουν αλλαγές, ενώ συζήτηση έγινε και για το χωροταξικό ζήτημα των θερμοκηπίων (ΣΧΟΟΑΠ) ένα θέμα για το οποίο το νέο Δ.Σ. θα επιδιώξει εκτενέστερη ενημέρωση.

Στη δε συνάντηση με τον κ. Χνάρη ο Αντιπεριφερειάρχης τους ενημέρωσε σχετικά με τις πρόσφατες επαφές που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και συγκεκριμένα για τη δέσμευση του Υπουργού, να αποζημιωθούν άμεσα οι παραγωγοί ντομάτας και μελιτζάνας όπως επίσης και για την υπό εξέταση δυνατότητα να συμπεριληφθεί στην αποζημίωση και το αγγούρι. Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε εδώ ότι θα πρέπει να αποζημιωθούν όλοι οι παραγωγοί που επλήγησαν. Επίσης, να ανοίξει η διαδικασία των ενστάσεων για τους ανθοπαραγωγούς.

Κλείνοντας είπε ότι κρατούν μικρό καλάθι για τις αποζημιώσεις και όπως τους ενημέρωσε ο κ. Χνάρης προς το τέλος Αυγούστου θα βγουν αποφάσεις για τους παραγωγούς κηπευτικών και τον Οκτώβρη για την ελαιοκαλλιέργεια.