Την άποψη ότι για να για αξιολογηθεί ο καθηγητής θα πρέπει και η Πολιτεία να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ερωτηθείς για το ποιος θα αξιολογηθεί τους εκπαιδευτικούς.
«Γιατί όλη η έμφαση είναι στον καθηγητή και δεν είναι στην Πολιτεία; » αναρωτήθηκε μιλώντας στο Real fm για να προσθέσει. «Λεφτά δεν τους δίνει, επιμορφώσεις δεν τους κάνει, κάνουν 500 δουλειές μαζί, κάνουν τους παιδονόμους, τους τραπεζοκόμους, κτλ, η Πολιτεία δεν τα φροντίζει όλα αυτά και τους λέει ‘θα σας αξιολογήσουμε’. Λοιπόν, η Πολιτεία ας είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της…»
Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ακόμη πως «δεν μπορεί να τίθεται υπεύθυνο το ‘θύμα’ από αυτόν που έχει οδηγήσει εκεί την κατάσταση; Γι’ αυτό εμείς λέμε, αυτοαξιολόγηση των σχολείων, αξιολόγηση των 20.000 στελεχών της εκπαίδευσης, αναβάθμιση των σχολείων, υλικοτεχνική υποδομή κτλ, νέοι διορισμοί».
Ερωτηθείς για τις περιπτώσεις που υπάρχουν καθηγητές σε σχολεία που είτε δεν έχουν περάσει από μετεκπαίδευση είτε δεν κάνουν το μάθημα όπως θα έπρεπε, ο κ. Γαβρόλγου υποστήριξε ότι για αυτές τις περιπτώσεις, μιλάει καθημερινά ο διευθυντής του σχολείου μαζί τους. «Μέσω των Σχολικών Συμβούλων, μέσω των επιμορφώσεων, υπάρχουν χιλιάδες τρόποι να επιμορφωθούν οι άνθρωποι. Αυτά γίνονται καθημερινά στα σχολεία».
Μιλώντας για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για το οποίο αντιδρά η Αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η αρχιτεκτονική του νομοσχεδίου και η βασική φιλοσοφία του συζητιέται από τις 24 Οκτωβρίου. «Τους το δώσαμε και ζητήσαμε τις απόψεις. Δεν στείλανε τίποτα, ούτε μία σειρά» είπε.
Αναφερόμενος στις πανελλαδικές εξετάσεις ανέφερε ότι το σύστημα έιναι πανέτοιμο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα παιδιά. Για τις όποιες αλλαγές γίνουν στη συνέχεια, επανέλαβε πως θα ισχύσουν από το 2020.
in.gr