Γ. Χατζάκης: "Ο προϋπολογισμός του Δήμου θα ψηφιστεί όπως συντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή"

11:26 π.μ. - Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Δευ, 08/26/2024
Image: Γ. Χατζάκης: "Ο προϋπολογισμός του Δήμου θα ψηφιστεί όπως συντάχθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή"

Τροποποιήσεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για τα οικονομικά του Δήμου, Γ. Χατζάκη

Ο κ. Χατζάκης, αντιδήμαρχος Οικονομικών, σε συνέντευξη που έδωσε στον Ηχώ 99,8, μίλησε για αρκετά φλέγοντα ζητήματα.

Πρώτο ζήτημα αποτέλεσε η μη ψήφιση του προϋπολογισμού από την προηγούμενη δημοτική αρχή αλλά αυτό δεν επηρέασε τις πληρωμές. Όσον αφορά τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού από την προηγούμενη δημοτική αρχή, το περιθώριο για αλλαγές είναι περιορισμένο. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός ώστε να τακτοποιηθούν οι οικονομικές οφειλές. Ωστόσο, ο κ. Χατζάκης υπογράμμισε πως δεν υφίσταται ανησυχία ως προς την πληρωμή των εργαζομένων. Επιπροσθέτως, φαίνεται πως είναι θέμα ολίγων ημερών η ψήφιση του προϋπολογισμού στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Ακόμη, η τροποποίηση του θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών τόνισε πως θα πραγματοποιηθεί έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, όπως συνηθίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα κονδύλια χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν. Πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι εφικτό να γίνουν μεγάλες αλλαγές αναφορικά με τον προϋπολογισμό καθώς ένας Δήμος έχει συνέχεια στον χρόνο μιας και έχει υπογραφεί η διεκπεραίωση κάποιων έργων, ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ακόμη, ο κ. Χατζάκης σε ερώτηση που τέθηκε σχετικά με τα πρόστιμα που υπάρχουν για το κτήριο του Δημαρχείου απάντησε πως περιμένουν την απόφαση από ελεγκτικό συνέδριο ώστε να δουν τι μέλλει γενέσθαι. Ως προς το ζήτημα του ΤΟΕΒ, αναμένεται η απόφαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλιώς θα πρέπει να προχωρήσουν σε εξόφληση.

Τέλος, σε ερώτηση για τα έργα που παραμένουν ημιτελή, ο αντιδήμαρχος απάντησε πως οι εργολάβοι αναμένουν την πληρωμή τους από τα τρέχοντα προγράμματα προκειμένου να προχωρήσουν στην αποπεράτωση των έργων. Κλείνοντας, ο κ. Χατζάκης μας καθησύχασε επιβεβαιώνοντας πως τα δάνεια είναι απολύτως ρυθμισμένα και δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση ως προς την αποπληρωμή τους.