Γ. Τρικοίλης: Θα γίνουμε μια μικρή Σικελία από τις εξαρτήσεις

1:43 μ.μ. - Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
01:02 μ.μ. - Παρ, 23/43/2018
Image: Γ. Τρικοίλης: Θα γίνουμε μια μικρή Σικελία από τις εξαρτήσεις

Σοβαρό το πρόβλημα με τα ναρκωτικά στην Ιεράπετρα - Αναγκαιότητα η δομή ΚΕΘΕΑ

Σε χώρο κοντά στις εργατικές κατοικίες θα φιλοξενηθεί η δομή του ΚΕΘΕΑ στην Ιεράπετρα ωστόσο όμως παρατηρείται καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών και των εργασιών που απαιτείται να γίνουν στο κτίριο που θα στεγάσει τη δομή. Αυτό επισημάνθηκε κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Αγίου Νικολάου κ. Γ. Tρικοίλη. Μιλώντας στον Ηχώ Fm 99,8 ο κ. Τρικοίλης ανέφερε ότι έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα μπορεί να καλύψεις τις ανάγκες για τις  δραστηριότητες που γίνονται από το ΚΕΘΕΑ. Χρειάζεται όμως να γίνουν παρεμβάσεις στο κτίριο και όπως ειπώθηκε στο συμβούλιο  σύντομα  αναμένεται τα συνεργία να ξεκινήσουν τις  εργασίες
 
Ο κ. Τρικοίλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στάθηκε και στο θέμα των ναρκωτικών και γενικότερα τις εξαρτήσεις. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τα ναρκωτικά σε σκληρά και μαλακά. Γιατί πρέπει να χρειάζεται ένας άνθρωπος μια ουσία για να λειτουργήσει, να διασκεδάσει, να περάσει καλά; Κάθε μέρα σχεδόν ακούμε και διαβάζουμε για συλλήψεις για ναρκωτικά. Ένα στοιχείο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι ότι υπάρχει μια μεγαλύτερη ανοχή από την οικογένεια προς τις ουσίες για αυτό ακούμε πολλές φορές τη φράση , έλα μωρέ ένα τσιγαράκι είναι. Επίσης αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι περιπτώσεις που η Εισαγγελία στέλνει προς στο ΚΕΘΕΑ έφηβους για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν δεχόμαστε ούτε ένα τηλεφώνημα από την οικογένεια των παιδιών αυτών.  Τους παίρνουμε εμείς τηλέφωνο και δεν έρχονται, είπε χαρακτηριστικά. Από την Ιεράπετρα προσθέτει, είναι μεγάλος ο αριθμός των ατόμων που έρχονται στο ΚΕΘΕΑ. Αν ανοίξει η δομή στην Ιεράπετρα ίσως τότε να δεχθούμε περισσότερα αιτήματα από τον Άγιο Νικόλαο , γιατί ο κόσμος ακόμη κρύβεται , φοβάται τον γείτονα, σημείωσε.
 
 Πρόσθεσε ότι επειδή  από την Ιεράπετρα τα αιτήματα είναι πολλά , ένας σταθμός στην Ιεράπετρα θα βοηθούσε πάρα πολύ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Και με τις σχολές γονέων θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα λειτουργήσει η δομή στην Ιεράπετρα , κατέληξε.
 
Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Τρικοίλη:
 
 
Να σημειώσουμε ότι ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης για το θέμα , σε δηλώσεις του  στον Ηχώ fm 99,8 ανέφερε ότι επί των ημερών τους αναζητήθηκαν χώροι για τη φιλοξενία του ΚΕΘΕΑ και ως καλύτερη λύση τελικά κρίθηκε κατάλληλος ένας χώρος στις εργατικές κατοικίες. Έγιναν έγγραφα προς τον ΟΕΚ και τον ΟΑΕΔ που έχει αναλάβει πλέον,   και μετά από χρονοβόρες διαδικασίες που κράτησαν πάνω από ένα χρόνο έγινε τελικά η παραχώρηση του χώρουπρος τον Δήμο που με τη σειρά του το παραχωρεί στο ΚΕΘΕΑ. Στον  χώρο  όμως  αυτό επειδή είχε υποστεί καταστροφές από φωτιά, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις στις κτιριακές του υποδομές. Έχει φθορές και στα κουφώματα. Αρχικά , ενώ σε προφορικό επίπεδο  είχε ειπωθεί από το ΚΕΘΕΑ ότι θα διέθετε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών, όταν  το καλοκαίρι επισκέφθηκαν το χώρο εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ από την Αθήνα τους  είπαν ότι κάποιες εργασίες πρέπει να γίνουν από τον δήμο. Όμως ήταν  εκτός προϋπολογιστικής δαπάνης και έπρεπε να βρούν τρόπο να καλύψουν  τη δαπάνη αλλά και το ποιος θα υλοποιήσει  το έργο γιατί τα συνεργεία του δήμου δεν μπορούσαν να το κάνουν.  Όλα τα παραπάνω συνέτειναν στο να υπάρχει η καθυστέρηση, εξήγησε ο αντιδήμαρχος .  Πλέον είμαστε σε θέση σε σύντομο χρονικό διάστημα εργολάβος να εγκατασταθεί και να ξεκινήσουν οι εργασίες και το κτίριο να καταστεί χρηστό , κατέληξε ο κ. Λουτσέτης.