Γ. Προϊστάκης: «Πάνω απ΄ όλα το κοινό όφελος»

2:30 μ.μ. - Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019
02:08 μ.μ. - Δευ, 05/30/2019
Image: Γ. Προϊστάκης: «Πάνω απ΄ όλα το κοινό όφελος»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» στον Ηχώ 99,8

Με αναφορές στη δημοτική παράταξη «Δημιουργική Συνεργασία» της οποίας υπήρξε επικεφαλής αλλά και στους λόγους που τελικά συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Ιεράπετρα δήμος Πρότυπο» η συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου  κ. Γιώργου Προϊστάκης  στον Ηχώ 99,8 κάνοντας  παράλληλα λόγο  για την πορεία και  επόμενη μέρα των εκλογών. Έκανε μια αναδρομή στο γιατί αποφάσισε να παραιτηθεί από επικεφαλής της  παράταξης «Δημιουργική Συνεργασία», την παραίτηση και όχι ανεξαρτητοποίηση από το δημοτικό συμβούλιο.  Την  προσπάθεια να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής που ενώ αρχικά κατέληξε  στο πρόσωπο του κ. Ανδρέα Μαμαντόπουλο ο οποίος για τους δικούς του λόγους εν συνεχεία άλλαξε γνώμη, ως τη διάλυση επί της ουσίας  της παράταξης μετά τις 31 Αυγούστου 2019 οπότε ολοκληρώνεται η θητεία του νυν δημοτικού συμβουλίου.
 
Στη συνέχεια μίλησε για τη συνεργασία με τον κ. Πετρά ,  τη σύσταση ομάδων που ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο, συλλόγους και φορείς μέσα από τις οποίες προέκυψε το πρόγραμμα του συνδυασμού στο οποίο και ο ίδιος συνέβαλε με τις γνώσεις και την εμπειρία του. Η συνεργασία με τους ανθρώπους του συνδυασμού αλλά και με τον ίδιο τον επικεφαλής, τον ώθησαν τελικά να μην μείνει εκτός και να θέσει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος. Μπορεί  αυτό πράγματι να φαίνεται ως ανακολουθία όμως ποτέ δεν έπαψε και δεν θα πάψει να ενδιαφέρεται για τον τόπο του. Η παρουσία ανθρώπων από διαφορετικούς  χώρους στο ψηφοδέλτιο δίνει τη δυνατότητα να ακουστούν πολλές φωνές και να βρίσκεται σε κάθε θέμα η κοινή συνισταμένη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο όπως και τώρα έτσι  θα συνεργαστούν και την επόμενη μέρα ως παράταξη ενώ η συνεργατικότητα θα είναι στοιχείο που θα πρέπει να υπάρχει την επόμενη μέρα στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει, σημείωσε μεταξύ άλλων .
 
Τέλος ανέλυσε απόψεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν τον δήμο  καταθέτοντας και προτάσεις  για ζητήματα όπως νερό, ΣΧΟΟΑΠ, ενεργειακές κοινότητες, απορρίμματα περιβάλλον, Χρυσή, πρωτογενή τομέα κ.α.  
 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Προϊστάκη: