Γ. Προϊστάκης: Όποιος ανοίξει τον ΧΑΔΑ κινδυνεύει να πάει φυλακή

11:20 π.μ. - Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
11:06 π.μ. - Τετ, 21/20/2017
Image: Γ. Προϊστάκης: Όποιος ανοίξει τον ΧΑΔΑ κινδυνεύει να πάει φυλακή

Μεγάλη καθυστέρηση δημιουργία κανονισμού των κοινόχρηστων χώρων

Στα θέματα που συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Προϊστάκης καθώς επίσης και στα θέματα που έθεσαν ως παράταξη.
Προ ημερησίας   πρότειναν και αποφασίστηκε  η έκδοση  ψηφίσματος  για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους  στον τομέα της καθαριότητας  που με απόφαση  του ελεγκτικού συνεδρίου δεν παρατείνονται οι συμβάσεις τους.
Επεσήμαναν την καθυστέρηση   στη δημιουργία για τον  κανονισμό των κοινόχρηστων χώρων με συνέπεια να βλέπει κανείς εικόνες  καταλήψεις σε κοινόχρηστους χώρους σε όλο τον δήμο.  Στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του  ΧΑΔΑ στον οποίο έχει απαγορευτεί πλέον να εναποθέτουν οι παραγωγοί τα φυτικά τους υπολείμματα καθώς όπως άλλωστε προέκυψε και κατά πρόσφατο έλεγχο αυτό είναι παράνομο.  Θέμα  στο οποίο είχαν αναφερθεί  καιρό πριν  και είχαν τονίσει  ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες και  να συζητηθούν εγκαίρως ζητήματα για την εναπόθεση των φυτικών υπολειμμάτων, των μπάζων, για τα  ογκώδη αντικείμενα κλπ γιατί  δεν αποκλείεται να τα βλέπουμε να καταλήγουν σε ρέματα. Υποστήριξε δε ότι μπορεί να έχει ανακοινωθεί ότι ο χώρος θα είναι κλειστός για κάποιες ημέρες όμως  θεωρεί πως δεν πρόκειται να ξανα ανοίξει ο ΧΑΔΑ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται  να έρθει ο Περιφερειάρχης  για να συζητηθεί το θέμα.
Τέλος ο κ. Προϊστάκης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση μεταξύ αυτών  η συνεργασία με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα για τη νήσο Χρυσή και το θέμα που έχει ανακύψει με τον μύκητα  που ξεραίνει τους κέδρους
 
Ακολουθεί συνέντευξη Γ. Προϊστάκη: